Študenti v Žiline masírovali celý deň, pre spolužiaka v ťažkej situácii vyzbierali 1 800 eur


Foto: Študenti v Žiline masírovali celý deň, pre spolužiaka v ťažkej situácii vyzbierali 1 800 eur Foto: Študenti, ktorí masážami pomohli spolužiakovi.

V januári sme informovali o nápade študentov na Strednej zdravotníckej škole v Žiline, ktorí si naplánovali celý deň poskytovania služieb v relaxačno - regeneračnom centre školy.

Výťažok za masírovanie a iné procedúry následne poputoval na pomoc ich spolužiakovi, ktorý sa ocitol v neľahkej životnej situácii. Spolu 29 žiakov školy poskytovalo všetky služby, za celý deň prišlo 157 ľudí.

Z nich tridsať sa len pristavilo a prispelo bez masáže. Ostatní využili služby žiakov, najčastejšie klasickú masáž a masáž šije. Pre svojho spolužiaka a kamaráta vyzbierali študenti celkovo 1 800 eur.


S poskytovaním služieb začali o 8. hodine ráno, končili o 18:00. „Chceli by sme poďakovať všetkým ľudom čo si našli čas a prišli prispieť a zrelaxovať. Veľmi nás potešilo ako sme vďaka vám pomohli vyzbierať takú sumu peňazí,ktoré veľmi pomôžu spolužiakovej mamine,“ doplnili organizátori akcie.

Na základe tohto modelu by sa podobné podujatia spojené so zbierkou organizovať každoročne, pričom zo zozbieraných príbehov sa následne vyberie jeden a tomu výťažok pomôže. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu