Žiaci hádzanárskych krúžkov zo škôl v Žiline si na turnaji zmerali sily, zvíťazila ZŠ Limbová


Foto: Žiaci hádzanárskych krúžkov zo škôl v Žiline si na turnaji zmerali sily, zvíťazila ZŠ Limbová Foto: Slovan Malá Fatra

Hádzaná v Žiline postupne zažíva znovuzrodenie, k nemu patrí aj výchova budúcich hádzanárov na základných školách. Práve žiaci, ktorí navštevujú hádzanárske krúžky na žilinských základných školách, si vo štvrtok 6. februára 2020 zmerali sily. V priestoroch telocvične hosťujúcej ZŠ Námestie mladosti na Hájiku si meralo sily 48 žiakov.

„Po dlhých rokoch sa podarilo nášmu klubu zorganizovať turnaj v minihádzanej žiakov 1.-4.ročníka základných škôl. Turnaja sa zúčastnili základné školy, na ktorých prebiehajú v tomto roku hádzanárske krúžky. Učitelia, ktorí vedú dané krúžky, prišli na turnaj s celkovo 48 deťmi. Jediná škola, ktorá sa nezúčastnila turnaja, bola ZŠ Višňové - dôvodom bola účasť učiteľa na lyžiarskom kurze. Ak by nebolo prebiehajúcej zvýšenej chorobnosti detí, tak by sme privítali až do 100 detí,“ informovala Renáta Bartková z hádzanárskeho klubu Slovan Malá Fatra Žilina.

Zdroj: Slovan Malá Fatra

Turnaj si budúce nádeje športu užili a vďaka širokému priestoru telocvične boli v pohybe celý deň - keď práve nehrali zápas, strieľali si na brány na vedľajšom ihrisku. Meranie síl nebolo posledné, najbližšie by sa žiaci mali stretnúť o necelý mesiac na ďalšom turnaji. 

„Zo zápasu na zápas sa deti zlepšovali a strieľali stále viac a viac gólov. Veríme, že okrem tých, ktorí už s nami trénujú, privítame na tréningoch v klube aj ďalšie dievčatá a chlapcov. Víťazmi turnaja sa stala ZŠ Limbová s pani učiteľkou Vaňkovou. Deti dostali od nás klubové tričká a ostatní umiestení sladké odmeny a tlačené pravidlá minihádzanej. Najlepšou strelkyňou turnaja bola Terezka Tardová zo ZŠ Limbová, ktorá poctivo trénuje v klube od začiatku a je u nej vidieť výrazný pokrok vo výkonnosti,“ doplnila Bartková 


Celkové poradie:  

1. ZŠ Limbová
2. ZŠ Námestie mladosti 1 (3.-4.r.)
3. ZŠ Lichardova
4. ZŠ Sv. Gorazda
5. ZŠ Námestie mladosti 1 (1.-2.r.) 

Výsledky: 
ZŠ Námestie mladosti 1.-2.r. - ZŠ Limbová 1:25
ZŠ Limbová - ZŠ Lichardova 11:6
ZŠ Lichardova - ZŠ Sv.Gorazda 16:4
ZŠ Sv.Gorazda - ZŠ Nám.mladosti 3.-4.r.  5:13
ZŠ Nám.mladosti 3.-4.r. - ZŠ Nám.mladosti 1.-2.r.  13:2
ZŠ Nám.mladosti 1.-2.r. - ZŠ Lichardova 3:14
ZŠ Limbová - ZŠ Sv.Gorazda 16:14
ZŠ Lichardova - ZŠ Nám.mladosti 3.-4.r. 11:14
ZŠ Limbová - ZŠ Nám.mladosti 3.-4.r. 14:6
ZŠ Nám.mladosti 1.-2.r. - ZŠ Sv.Gorazda 1:14.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu