Národná diaľničná spoločnosť dnes otvorila nové informačno-predajné miesto v Skalitom


Foto: Národná diaľničná spoločnosť dnes otvorila nové informačno-predajné miesto v Skalitom
Galéria: 3 fotky
Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Slovensko má v rámci cestnej siete vybudovaných celkovo 15 hraničných priechodov so susedným Poľskom. Z tohto počtu sa päť nachádza práve v Žilinskom kraji. Na jednom z nich otvorila dnes 13. februára Národná diaľničná spoločnosť (NDS) novú vstupnú bránu určenú pre vodičov prichádzajúcich z Poľska.

Na hraničnom priechode v obci Skalité (okres Čadca) bude motoristom k dispozícii informačno-predajné miesto (IPM). Ide v poradí o štvrté IPM na Slovensku, prvé tri sa nachádzajú na hraniciach s Českou republikou, Maďarskom a Rakúskom. NDS informovala, že prevádzková doba tohto miesta je nepretržitá, denný predaj funguje v čase od 07:00 do 19:00 hod., následne sa prechádza na nočný predaj.

Hraničné obchodné miesto na vstupe z Poľska sa nachádza v kilometri 0,2 a je súčasťou úseku diaľnice D3 Svrčinovec - Skalité, ktorý bol sprejazdnený v roku 2017. V jeho priestoroch nájdu návštevníci wifi pripojenie, bezbariérové toalety so systémom Eurokľúč a občerstvia sa kávou či ľahkým snackom.


„Okolie IPM je v exteriérovej časti prispôsobené potrebám motoristov s možnosťou odpočinku. K dispozícii je aj parkovisko. IPM sme ako pilotný projekt spustili v roku 2013, otvorenie preukázalo ich opodstatnenie, nielen v oblasti predaja diaľničných známok, ale aj v oblasti podpory cestovného ruchu na Slovensku,“ uvádza vo svojom stanovisku Národná diaľničná spoločnosť.

Podstatou a hlavným cieľom týchto informačno-predajných miest je pritiahnuť pozornosť čo najväčšieho počtu turistov a záujemcov o našu krajinu. Všetky sú navrhnuté v jednotnom korporátnom dizajne a už na prvý pohľad pútajú pozornosť návštevníka prichádzajúceho na územie Slovenska.

„V novom IPM v Skalitom si našlo zamestnanie celkom 7 pracovníkov, ktorí sú prevažne z našej obce. Prajeme im veľa spokojných zákazníkov,“ uvádza obec Skalité na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť