V mestskej časti Rosinky upadá časť mosta so zábradlím, župa prisľúbila opravu po skončení zimy


Foto: V mestskej časti Rosinky upadá časť mosta so zábradlím, župa prisľúbila opravu po skončení zimy

Obyvatelia mestskej časti Rosinky majú obavy o bezpečnosť, most na frekventovanej ceste tretej triedy sa postupne rozpadáva. Správca cesty dodnes nevykonal žiadne opatrenia a to aj napriek podnetom, ktoré vzniesli občania prostredníctvom stránky odkazprestarostu.sk pred viac ako štyrmi mesiacmi. Zábradlie mosta sa čoraz viac odkláňa a môže hroziť jeho zrútenie do potoka. Na nosníku má byť navyše uchytené plynové potrubie.

Správcom cesty je Žilinský samosprávny kraj, ktorý prednedávnom vykonával v tejto časti rekonštrukciu poškodeného asfaltového krytu vozovky. Oprava však nedopadla podľa predstáv občanov, asfalt je naďalej hrboľatý.

Zámerom Správy ciest ŽSK je opraviť celý problematický úsek v dĺžke približne 500 metrov, na ktorom je väčšie množstvo vysprávok a čiastočne opotrebovaná aj obrusná vrstva vozovky. Podľa posledného vyjadrenia hovorkyne ŽSK z novembra 2019 je súvislá oprava formou pokládky koberca finišérom naplánovaná v priebehu tohto roka.


Žilinský samosprávny kraj podľa svojho vyjadrenia podnet s havarijným stavom zábradlia eviduje a na uvedenom mieste vykonal aj obhliadku. Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja obhliadala nebezpečne naklonené zábradlie na jeseň minulého roka.

„Nakoľko sa však blížilo zimné obdobie a oprava by sa pravdepodobne nestihla ukončiť, na rozsiahlejšej oprave sa začne pracovať až po ukončení zimného obdobia a to v rámci bežnej údržby,“ uviedla Miriam Šuteková, riaditeľka kancelárie predsedníčky ŽSK.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu