Poškodené mostné závery na estakáde v Žiline nateraz neopravia, zaradia ich do plánu opráv


Foto: Poškodené mostné závery na estakáde v Žiline nateraz neopravia, zaradia ich do plánu opráv

Motoristi v Žiline postupne sledujú zhoršujúci sa stav niektorých úsekov ciest, na ktorých sa začínajú prejavovať poruchy vozoviek. Denne nimi prejde niekoľko tisíc vozidiel a tie vyvolávajú záťaž, ktorej výsledkom je výrazné opotrebenie. 

Príkladom je úsek, v ktorom sa ulica Mostná napája na estakádu - asfalt je tu zvlnený a prepadnutý, pre plynulý a bezpečný prejazd musia šoféri výrazne znížiť rýchlosť. Poškodenia cesty sú v oboch smeroch jazdy - príjazd na Mostnú ulicu od Čadce a Bratislavy aj výjazd z Mostnej ulice na Čadcu a Bratislavu.

Oprava problematického a frekventovaného miesta je dnes v nedohľadne, správca, ktorým je Slovenská správa ciest (SSC), nedokáže určiť presný termín.


Rekonštrukcia je závislá na pridelených finančných prostriedkoch, schválení plánu a verejnom obstarávaní. V roku 2020 však počíta s opravou kritického mostného záveru na Horevaží: 

„SSC eviduje poškodené MZ. V roku 2019 boli opravené na ceste I/60 tri MZ, tento rok opravíme MZ na Horevaží, ktorý je dočasne prekrytý oceľovou platňou. Ďalšie MZ postupne zaraďujeme do plánu opráv v závislosti na pridelených finančných prostriedkoch. Časový horizont opráv je závislý od schválenia plánu a následne od dĺžky VO,“ uviedol Dušan Šefčík z kancelárie generálneho riaditeľa SSC.

Ešte pred opravou mostných záverov by sa vodiči mohli dočkať aj úpravy asfaltu, ktorý je zvlnený: „Poruchy na asfaltových kobercoch evidujeme a priebežne opravujeme, samozrejme pri dodržaní technologických podmienok (počasie - teploty),“ dodal Dušan Šefčík.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu