Na Lietavskom hrade sa v sobotu 15. februára uskutoční valentínske benefičné podujatie


Foto: Na Lietavskom hrade sa v sobotu 15. februára uskutoční valentínske benefičné podujatie Foto: Martin Szotkowski

Prechádzka na zrúcaninu v zimnej krajine, prehliadka hradu, do ruky grilovanú klobásu s horúcim čajom či punčom. Aj takto bude vyzerať už 12. ročník benefičnej akcie v podaní dobrovoľníkov Združenia na záchranu Lietavského hradu a dobového spolku sv. Šebastiána.

Pokiaľ nepatríte k priaznivcom valentínskeho gýču, je sobotné popoludnie na Lietavskom hrade príjemnou alternatívou. Vstup aj občerstvenie sú za dobrovoľný príspevok a výťažok z celej akcie poputuje na činnosť združenia venujúceho sa záchrane tejto kultúrnej pamiatky už cez 20 rokov.

Podujatie sa koná 15. februára 2020, od 11:00 hodiny priamo na nádvorí zrúcaniny. Návštevníci sa môžu tešiť už tradične na občerstvenie vo forme grilovaných klobás, čaju s rumom, či vareného vína. Otvorená bude aj expozícia a nedávno zrekonštruované priestory. Združenie v nej približuje históriu hradu fotografiami, panelmi a replikami archeologických nálezov priamo z hradu. Rodičov určite poteší, že expozícia je hmatová a tak môžu pokojne nechať deti všetko vyskúšať. Dobovú atmosféru už neodmysliteľne dotvoria rytieri, lukostrelci a stredoveké dámy z Cechu Terra de Selinan.

Podrobnosti a aktuálne informácie nájdete na webe www.hradlietava.sk.


Miesto: Lietavský hrad
Dátum: 15.02.2020 - 11:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu