AKTUÁLNE: Ďalší pacient s podozrením na koronavírus z Belej bol prevezený do martinskej nemocnice


Foto: AKTUÁLNE: Ďalší pacient s podozrením na koronavírus z Belej bol prevezený do martinskej nemocnice Foto: ilustračné

AKTUALIZÁCIA: Muž podľa hovorkyne martinskej nemocnice Kataríny Kapustovej nespĺňal klinické a anamnestické epidemiologické parametre na hospitalizáciu a preto bol odporučený na domácu liečbu. Jeho vzorky vyšetria v Bratislave:

„Pacient sa koncom januára vrátil z Malajzie. Nakoľko počas spiatočnej cesty prestupoval v Pekingu a niekoľko dní po návrate začal mať príznaky akútneho respiračného ochorenia, boli mu odobrané biologické vzorky, ktoré budú vyšetrené v Národnom referenčnom centre v Bratislave,“ spresnila Kapustová.

Pôvodná správa

Po tom, ako sa nepotvrdila infekcia koronavírusom pri dvojici Žilinčanov, bol dnes predpoludním prevezený do Univerzitnej nemocnice v Martine ďalší pacient s podozrením na koronavírus. Podľa portálu Aktuality.sk pochádzal z Belej.


„Momentálne prebiehajú ďalšie vyšetrenia a na základe výsledkov bude rozhodnuté o ďalšom postupe,“ potvrdil pre portál regionálny hygienik MUDr. Martin Kapasný. Pacienta teraz čaká rovnaký proces - odobranie vzoriek a ich poslanie do špecializovaného laboratória, ktoré potvrdí alebo vyvráti prítomnosť vírusu.

Z doteraz hospitalizovaných pacientov s podozrením sa zatiaľ žiadne nepotvrdilo. V centre nákazy Wuhan v Číne, kde vírus vypukol, aktuálne prebiehajú klinické testy lieku Remdesivir, ktorý by mohol pomôcť k liečbe vírusu s označením 2019-nCoV.

Občania, ktorí budú potrebovať konkrétne informácie ako postupovať pri podozrení na ochorenie spôsobené novým koronavírusom, môžu kedykoľvek volať na 0918 659 580 alebo 0917 222 682. Využiť môžu tiež mailovú adresu: novykoronavirus@uvzsr.sk



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu