Úseky Beskydsko-Javorníckej bežeckej magistrály už upravujú, novinkou by mala byť webkamera


Foto: Úseky Beskydsko-Javorníckej bežeckej magistrály už upravujú, novinkou by mala byť webkamera Foto: ŽSK

Už túto sobotu prebehne na najpopulárnejšej bežeckej trase na Kysuciach tradičný bežkársky prechod. Beskydsko – Javornícka lyžiarska bežecká magistrála bola zrealizovaná v roku 2012 a od tohto času sa o jej úpravu stará Žilinský samosprávny kraj.

apriek pomalšiemu rozbehu týchto zimných mesiacov sú úseky trasy upravované, dnes ráno vyšiel ratrak do terénu v smere na Kasárne. Trať sa aktuálne pripravuje na deviaty ročník Prechodu Beskydsko-javorníckou lyžiarskou bežeckou magistrálou, ktorý prebehne už v sobotu 8. februára na trase z Melocíka na Makov Kasárne a naspäť.

Pre bežkárov je zabezpečená autobusová doprava zo Žiliny, z Kysuckého Nového Mesta a z Čadce. Registrácia účastníkov začína ráno 7.30 v reštaurácií u Melocíka. Hromadný štart je naplánovaný o hodinu neskôr.


Žilinský samosprávny kraj pripravil tento rok niekoľko noviniek - v týchto dňoch testuje novú webovú kameru, ktorá bude v pravidelnom intervale zaznamenávať aktuálny stav počasia na magistrále s meraním teploty.

Aktualizácia prebieha raz za deň, po sfunkčnení bude zaznamenávať trať v 15 minútových intervaloch s históriou. Ak by sa kamera osvedčila, ďalším mietom pre osadenie bude úsek medzi Makovom a Kasárňami.  

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu