Hasiči zasahovali v stredu pri trinástich prípadoch, bez elektriny sú ešte obce v dvoch okresoch


Foto: Hasiči zasahovali v stredu pri trinástich prípadoch, bez elektriny sú ešte obce v dvoch okresoch Foto: HaZZ Žilina

Nepriaznivé počasie sa za uplynulé dva dni podpísalo pod viaceré škody v Žilinskom kraji. Silný vietor, sneh a dážď spôsobili výpadky elektrickej energie, na cesty a elektrické vedenia padali stromy a voda vytápala pivnice rodinných domov. V teréne zasahovali nielen hasiči ale opäť aj elektrikári, ktorí mali plné ruky práce s opravou porúch.

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Žilinskom kraji v priebehu stredy 5. februára zasahovali v čase od 6:00 do 19:00 hod. celkom 13 krát.

  • Žilina - 6 zásahov
  • Martin - 2 zásahy
  • Ružomberok - 1 zásah
  • Liptovský Mikuláš - 1 zásah
  • Námestovo - 2 zásahy
  • Dolný Kubín - 1 zásah

Hasiči vykonávali odstraňovanie spadnutých a naklonených stromov z komunikácií a na elektrickom vedení a odčerpávanie vody zo zatopenej vodomernej šachte. Celkom zasahovalo 40 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a bolo nasadených 10 kusov hasičskej techniky,“ uviedol Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Výpadky elektriny v noci už našťastie nepribúdali, elektrikári sa tak môžu naplno venovať tým zložitejším opravám, ktoré v priebehu predošlých dní nemali možnosť zrealizovať. Po dvoch dňoch vietor konečne ustáva, ale na mnohých miestach sa ešte musia energetici vysporiadať so škodami, ktoré spôsobil.


Ešte stále je bez elektrickej energie na strednom Slovensku viac ako 1 200 odberných miest. Dobrou správou je, že počas noci sa situácia nezhoršila a výpadky už nepribúdajú.

Bez elektriny sú v Žilinskom kraji momentálne obyvatelia v okresoch Ružomberok a Liptovský Mikuláš, konkrétne v obciach Ľubochňa a Partizánska Ľupča.

„Stredoslovenská distribučná (SSD) aj dnes vyslala do terénu desiatky elektrikárov a montérov, aby odstraňovali poruchy na vedeniach vysokého aj nízkeho napätia. Najviac práce ich čaká na Horehroní v okolí Brezna a na Liptove,“ spresnil Miroslav Gejdoš, hovorca spoločnosti Stredoslovenská distribučná.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ Žilina