Zástupcovia Rotary Clubu Žilina International venovali nemocnici v Žiline dve polohovacie kreslá


Foto: Zástupcovia Rotary Clubu Žilina International venovali nemocnici v Žiline dve polohovacie kreslá Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Výťažok z charitatívneho divadelného predstavenia vo výške 1800 eur, ktoré zorganizovali členovia Rotary Club Žilina International, využil klub na nákup nového vybavenia pre pohodlie a zdravie pacientov v žilinskej nemocnici. Na oddelenie Liečebne dlhodobo chorých (LDCH) pribudnú dve moderné polohovacie kreslá.

Ako uviedla vedúca sestra oddelenia LDCH Gabriela Horvátová, zdravotné kreslá sú veľkou pomocou najmä v rámci ošetrovateľskej a rehabilitačnej starostlivosti.

„Pacienti, ktorí sú dlhodobo pripútaní na lôžku alebo sú obmedzení v pohybe, sú pravidelne polohovaní a poskytujeme im dôkladnú preventívnu starostlivosť, aby sme čo najviac zamedzili vzniku preležanín. Predchádzať im môžeme aj vďaka správnemu vybaveniu, medzi ktoré patria tiež tieto moderné polohovacie kreslá,“ priblížila G. Horvátová s tým, že stoličky sú polohovacie a vyrobené zo špeciálnych materiálov s dôrazom na antidekubitné vlastnosti, vďaka čomu sú významnou zdravotnou pomôckou pre pacientov a personál LDCH.


„Sme charitatívna organizácia a radi podporujeme zmysluplné projekty. Po našich dvoch projektoch pre FNsP Žilina - detské ihrisko v hodnote 5 000 eur a podpora zdravotných klaunov na detskom oddelení v hodnote 3 500 eur, by sme nemali zabúdať ani na našich starších občanov. A tak sme radi, že nás oslovila vedúca sestra z LDCH a my sme z benefície z divadelného prestavenia zakúpili polohovateľné kreslá Gavota. Veríme, že kreslá pomôžu oddeleniu skvalitniť zdravotnú starostlivosť,“ uviedol prezident Rotary Clubu Žilina International Antonín Pospíšil. 

Podľa slov generálneho riaditeľa FNsP Žilina Igora Stalmaška je spolupráca s Rotary Club Žilina International prínosom pre rozvoj nemocnice. „Veľmi si vážime podporu našich partnerov a úprimne im ďakujeme za ich nezištnú pomoc, vďaka ktorej môžeme popri našich ďalších investíciách a projektoch meniť veci k lepšiemu o niečo rýchlejšie,“ zdôraznil I. Stalmašek.

Rotary Club Žilina International podporil v minulom roku žilinskú nemocnicu aj vybudovaním kvalitného vonkajšieho detského ihriska, ktoré vzniklo pri hlavnej budove polikliniky. „Počas výstavby sa vyskytli menšie stavebné problémy, takže sme otvorenie ihriska, bohužiaľ, nestihli počas leta a jesene, no aktuálne je už všetko v poriadku a tešíme sa, že na jar si budú môcť deti vychutnať nové preliezačky. Spríjemníme im tak návštevu nemocnice, kde mnohokrát sprevádzajú svojich rodičov alebo súrodencov a prostredie nemocnice bude pre nich o niečo priateľskejšie,“ uzavrel generálny riaditeľ fakultnej nemocnice v Žiline. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina