Skupinka osôb rozbila výklad zlatníctva v centre Žiliny, jeden z páchateľov stratil pri úteku mobil


Foto: Skupinka osôb rozbila výklad zlatníctva v centre Žiliny, jeden z páchateľov stratil pri úteku mobil Foto: ilustračné

Mestská polícia v Žiline prijala v utorok 28. januára 2020 telefonické hlásenie ohľadom skupinky osôb, ktorá mala rozbiť výklad prevádzky na Národnej ulici. Oznamovateľka uviedla, že ide pravdepodobne o štyri ženy a jedného muža rómskeho pôvodu.

Osoby mali rozbiť výklad na zlatníctve kameňom, následne sa dali na útek. Privolaní policajti spustili pátranie, nájsť sa ich však nepodarilo.

„Hliadke MP po príchode na miesto oznamovateľka uviedla, že páchatelia utiekli smerom do obchodného centra Mirage, kam ich prenasledoval jej manžel. Pri prehliadke obchodného centra spolu s hliadkami Policajného zboru podozrivé osoby neboli zistené,“ spresňuje k prípadu Mestská polícia Žilina.

Vzhľadom na škodu presahujúcu sumu 300 eur si prípad na ďalšie riešenie prevzala privolaná hliadka štátnej polície. Neskôr sa zistilo, že jeden z páchateľov pri úteku stratil mobilný telefón. Ten zostal ležať na ulici Jána Milca.

„Pri neskoršej hliadkovej činnosti na ul. J. Milca v okolí zlatníctva zistená rómka, ktorá pravdepodobne hľadala stratený telefón. Osobu si následne prevzala hliadka PZ SR, ktorá ju previezla na vypočutie,“ uvádza sa v závere správy mestskej polície.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina