Futsalisti MŠK Žilina sa na turnaji v Emirátoch dostali až do finále, v ňom nestačili na favorita


Foto: Futsalisti MŠK Žilina sa na turnaji v Emirátoch dostali až do finále, v ňom nestačili na favorita Foto: mskzilinafutsal.sk

V závere januára sa predstavili futsalisti MŠK Žilina na medzinárodnom turnaji v Spojených arabských emirátoch (SAE) pod hlavičkou FIFA. Žilinská výprava nabrala smer SAE v piatok 24.januára a presunula sa priamou leteckou linkou z Bratislavy do Dubaja.

S ďalšími 8 klubmi si žltozelení zmerali sily po rozdelení do troch základných skupín, z ktorých do ďalšej fázy postupovali len víťazi a najlepší z druhého miesta. Na turnaji sa predstavili predovšetkým domáce kluby, doplnené o Žilinu, maďarského majstra Berettyóújfal a zástupcu Egypta Al Ahli Bank.

Žltozelení postupne zdolali v skupine KHORFAKKAN (5:2) a MLEEHU (5:0), v napínavom semifinále po penaltovom rozstrele porazili aj maďarského majstra MVFC Berettyoujfaku, čo im zaistilo vstupenku do piatkového finále. 

V očakávanom finále ich čakala zaplnená aréna a favorit, ktorým bol klub z Emirátov Al Bataeh, posilnený o Brazílčanov. Zápas nakoniec dopadol 1:5 pre favorizovaný tím, no žilinskí futsalisti si domov vezú, okrem zážitkov, aj skúsenosti a nové poznatky z medzinárodného turnaja. 


„Som na chlapcov nesmierne hrdý a veľmi spokojný s dosiahnutým umiestnením. Viacerí z nich si siahli na úplné dno svojich síl a milo ma prekvapili. Našim športovým vrcholom bolo semifinále, v ktorom sme síce mali aj šťastie, ale zvládli sme ho. Polemizovať o zlomových momentoch finále nechcem, aj chyby či zranenia patria k prirodzenej súčasti športu a musím uznať, že mimoriadne kvalitní hráči z Brazílie boli jednoducho nad naše sily. Ďakujem všetkým hráčom ako aj členom realizačného tímu za odvedenú prácu a úspešnú reprezentáciu ako klubu, tak aj Slovenského futsalu!“ uviedol pre klubový web športový riaditeľ MŠK Žilina FUTSAL Dušan Štaffen.  

Zostava MŠK Žilina Futsal na turnaji v SAE 
E.Kavčák, T.Holák, K.Koleno, K.Gábor, M.Bevelaqua, D.Ostrák, R.Moravec, P.Zaťovič, P.Matejov, S.Marušinec, M.Štrbák, F.Vaktor, F.Marton 

Realizačný tím MŠK Žilina Futsal na turnaji v SAE 
D.Štaffen, B.Škorec, M.Jaroš, M.Durnek, M.Dubovec, M.Greschner,  F.Jančula a L.Lašová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu