Ozvali sa ďalší odmietnutí pacienti žilinského urgentu: Deje sa to pravidelne!


Foto: Ozvali sa ďalší odmietnutí pacienti žilinského urgentu: Deje sa to pravidelne!

Na náš email sme dostali niekoľko ďalších správ, v ktorých sa píše o tom, ako pracovníčky na recepcií odmietli prijať pacientov. Najčastejšie má k tomu dochádzať vtedy, keď dotyčná osoba nemá trvalý pobyt v Žiline.

Príspevok: Prípad s urgentným príjmom v Žiline už aj v televízií. Nemocnica poprela Petrovo tvrdenie


“Prišiel som raz asi o pol štvrtej ráno na urgent so zlomeným prstom. Po zaplatení poplatku 2.50 eur som si sadol pred ambulanciu, čakal som tam asi 40 minút, keď konečne vyšla sestrička a spýtala sa čo mi je. Ukázal som jej prst
a ona sa ma opýtala odkiaľ som. Keď som jej povedal, že z Martina, odporne mi odvrkla, že čo si myslím že mi s tým urobia a že z akého dôvodu som nešiel do Martina. Navyše bola arogantná.”


“Cestou na dovolenku sme sa zastavili na urgentnom príjme v ZA s tým, aby nám predpísali 3 dňové antibiotiká, kedže už 2 dni mala priateľka teplotu 38+ a cítila sa vzhľadom na neurčenú chorobu veľmi vyčerpaná. Aby sa dostala zo zdravotných ťažkostí, kedže sme odchádzali na týždeň do Egypta, sme požiadali o 3 dňové antibiotiká, kedže o 5 hodín sme mali check in vo Viedni. Službukonajúca doktorka sa správala ku nám, ako k odpadu, zaslala nás na ORL, kam samozrejme predtým zavolala, že si vymýšľame chorobu, lebo sa v daný deň zle vyspala. Na ORL sme dostali info, vraj sa takáto choroba rieši vreckovkami. Po návrate z dovolenky sme zistili, že priateľka prekonala zápal pľúc a zápal priedušiek, čoho následkom boli alergie a astma.”


“Bolo mi veľmi zle, lebo som od predchádzajúceho dňa vracala a mala hnačku a ani vodu som nemohla do seba dostať, k tomu sa pridala teplota a mala som podozrenie, že mám slepé črevo chytené. Tak sme išli na urgent, ale odtiaľ nás poslali preč. Nakoniec som skončila u súkromného doktora pred nemocnicou. A tam sa na recepcii sestrička čudovala že prečo nás poslali z urgentného príjmu na vyšetrenie do ambulancie.”


“Ja som tam doviezla autom dcéru, ktorá bola otrávená hubami, ktoré zjedla v reštaurácií. Kým som tam došla, bola v bezvedomí a oni mi povedali že mam ísť s ňou na detské oddelenie a ani sa na ňu nepozreli. Až keď som tam narobila krik ju ošetrili. A mala 19 rokov! Nakoniec skákali okolo nej traja! A to podotýkam, že mi nikto nešiel pomôcť ju z auta vôbec vytiahnuť. Sama som ju tam dopratala…”


Hovorkyňa FNsP Žilina, Mária Kliková uviedla k ďalšiemu z prípadov odmietnutia:

“Vedenie nemocnice dnes celý  prípad podrobne analyzovalo. Vo výpovediach oboch strán sú však mnohé tvrdenia proti tvrdeniu, preto je nevyhnutné podrobné preskúmanie.”
“Máme však snahu, aby náš urgentný príjem fungoval bezchybne a nebudeme váhať prijať potrebné opatrenia,” dodala hovorkyňa.

Každý, kto sa s podobným prípadom stretne môže podať sťažnosť, ktorú nemocnica prešetrí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu