Výstava FOTOMOSTY ŽILINY ponúkne prierez celým projektom aj možnosť zakúpiť si jedinečné diela


Foto: Výstava FOTOMOSTY ŽILINY ponúkne prierez celým projektom aj možnosť zakúpiť si jedinečné diela

Ľuboš Plešinger sa už 5 rokov venuje projektu s názvom FOTOMOSTY ŽILINY, vďaka ktorému zatiaľ v troch sériách postupne spája súčasnú panorámu Žiliny so starými čiernobielymi a kolorovanými fotografiami, s kresbami a maľbami Mojmíra Vkloláčka a Janka Alexiho a na koniec s maľbami Žiliny od akademického maliara Stana Lajdu.

Doterajšie výstavy odkrývali postupne všetky tri etapy samostatne. Na pripravovanej výstave, ktorá začína už 4. februára vo foayeri ŽSK, budete môcť vidieť prierez celým projektom Fotomosty, ktorý sa vyvíjal po námetovej, ale aj po kvalitatívnej stránke.

Celkovo bude vystavených približne 50 fotomostov. Vernisáž pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej sa ukutoční 4.2.2020 o 16.30 hod.

Výstava FOTOMOSTY ŽILINY bude trvať až do konca februára (28.2.2020), v čase 8:00 - 16:00 hod. počas pracovných dní. Na vernisáži ju uvedú historik Mgr. Peter Štansky a fotograf Ing. Jaroslav Horečný, o hudobný doprovod sa postará Peter Bohunický.


Zároveň si budete môcť zakúpiť vystavované fotomosty a aj knihu Fotomosty Žiliny. Ako nám prezradil autor projektu, desiatkami diel jeho práca nekončí:

„Teraz cez zimu mám autorskú pauzu, ale na jar a cez leto plánujem pokračovať v projekte Fotomosty. Plánujem rozbehnúť nový projekt s názvom: “Žilina ako maľovaná”, avšak podrobnosti zatiaľ neprezradím,“ dodal Plešinger. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu