Zmoderznizovaná gynekologicko-pôrodnícka ambulancia v Žiline poteší budúce mamičky i pacientky


Foto: Zmoderznizovaná gynekologicko-pôrodnícka ambulancia v Žiline poteší budúce mamičky i pacientky
Galéria: 11 fotiek

V prízemí pavilónu gynekológie a pôrodníctva Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline dnes otvorili zmodernizovanú gynekologicko-pôrodnícku príjmovú ambulanciu. Pôvodné priestory prešli kompletnou rekonštrukciou, vďaka ktorej sa môžu budúce mamičky a pacientky tešiť na obnovené ambulancie, sociálne zariadenia i čakáreň s komfortným vybavením a novým priestorovým rozložením. 

Stavebné práce zrealizovala žilinská nemocnica z financií vyčlenených z Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky a vlastných zdrojov.

„Celkovo sme do rekonštrukcie spolu s novým medicínskym aj materiálno-technickým vybavením investovali 88-tisíc eur, z čoho 76-tisíc eur sme získali z kapitálových fondov ministerstva zdravotníctva,“ priblížil generálny riaditeľ FNsP Žilina Igor Stalmašek.

Modernizácia podľa jeho slov zahŕňala búracie práce pre rozšírenie novej čakárne, kompletnú výmenu obkladu a sanity v sociálnych zariadeniach, rekonštrukciu priestorov a vybavenia ambulancií pre sestru, lekára či prezliekarní pre pacientky.

Naša gynekológia s pôrodnicou rastie, zlepšuje sa jej dobré meno, a tým k nám prichádza viac mamičiek a pacientiek.To sa vlani odrazilo aj na výraznom náraste počtu hospitalizovaných pacientov, ktorý bol rekordný v rámci celej nemocnice. V porovnaní s rokom 2018 sme na oddelení gynekológie a pôrodníctva hospitalizovali v roku 2019 o viac ako 500 pacientiek viac. Je to výsledok dobrej práce a úsilia našich zamestnancov,“ zdôraznil I. Stalmašek. 


Galéria: 11 fotiek

Novootvorená ambulancia gynekológie a pôrodníctva je k dispozícii v pracovných dňoch od 7.00 do 15.30 h ako príjmová ambulancia. Od 15.30 do 7.00 h a cez víkendy a sviatky funguje zase ako pohotovostná ambulancia. Ako priblížil primár oddelenia gynekológie a pôrodníctva FNsP Žilina Martin Sudek, pacientky a budúce mamičky čakajú moderné, nové a krásne priestory.

„Verím, že naše klientky sa tu budú cítiť čo najlepšie, samozrejme, v rámci možností, keďže ľudia sa k nám prichádzajú liečiť a nenachádzajú sa preto vždy v úplne ľahkej situácii. Je to však ďalšia zo zmien, ktorými sa snažíme vytvoriť komfortné a príjemné podmienky pre pacientky a rovnako našich kolegov, ktorí sa o toto pohodlie a predovšetkým zdravie starajú,“ uviedol M. Sudek.

Výsledok zmien vidieť podľa neho aj v náraste počtu mamičiek v žilinskej pôrodnici. „Počet pôrodov sa medziročne zvýšil o 200, takže veríme, že nová mladá generácia nám rastie a my sa budeme snažiť, aby bola zdravá a aby jej bolo čo najviac,“ dodal primár gynekológie a pôrodníctva FNsP Žilina.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina