Žilinským atlétom sa na uplynulých podujatiach darilo, priviezli domov tituly aj medaily


Foto:  Žilinským atlétom sa na uplynulých podujatiach darilo, priviezli domov tituly aj medaily Foto: Atletický oddiel Žilina

V sobotu 25. januára 2020 sa v Bratislave uskutočnil medzinárodný atletický míting za účastí pretekárov z Čiech, Rakúska, Maďarska, Slovinska a Slovenska. Medzi domácimi pretekármi sa predstavili aj atléti Atletického oddielu Žilina - Ivan Ondrejík, Michaela Comová, Veronika Kuricová a Zuzana Michaličková.

S najväčším počtom štartov sa predstavila Veronika Kuricová, ktorá absolvovala vrh guľou, skok do diaľky a dva behy na 60 metrov cez prekážky.

„Veronika sa postarala o zisk prvej medaile a to striebornej v skoku do diaľky výkon 502 cm. Naša viacbojárka si v prvom behu vytvorila osobný rekord 9,53 s a postúpila do finále A, kde ešte viac zabrala - výsledkom posun osobáku   na 9,44 s a skončila na peknom 6. mieste. Veronika ku dvom osobákom v behu pridala ďalší vo vrhu guľou - 9,57 m 9.miesto. Na začiatok sezóny ide o pekné výkony,“ uviedol Roman Coma z Atletického oddielu Žilina.

Zuzana Michaličková si ako všestranná športovkyňa zabehla trať na 1500 metrov, kde opäť nedala súperkám žiadnu šancu. S náskokom 22 sekúnd pred druhou získala zlatú medailu.

Michaela Comová sa v skoku do diaľky potrápila s rozbehom, no posledný pokus ju preniesol cez päť metrov. S výsledkom 503 centimetrov jej však stále chýbalo päť centimetrov na zisk medaile. „Ivo Ondrejík v behu na 800 metrov zatiaľ zaostáva za svojím osobákom a lepšími výkonmi,  v silnej konkurencii skončil na 9. mieste,“ dodal Coma.


Ondrej Málek priniesol zlato v osobnom rekorde na trojkilometrovej trati

Týždeň predtým, teda v sobotu 18. januára 2020, sa v bratislavskej hale Elán konali otvorené Majstrovstvá západoslovenského atletického zväzu v hale na rok 2020. V rámci západoslovenského kraja v behu na 3000 metrov štartovali aj pretekári stredoslovenského atletického zväzu.

Výborným výkonom v behu na 3000m, v osobnom rekorde 9:06,95, zvíťazil Ondrej Málek z atletického oddielu Slávia Žilinská univerzita, čím sa výrazne priblížil k tohtoročnému cieľu bežať 3000 m trať pod 9 minút.

„Ondrej je stále vekom dorastenec, a preto je tento výkon mimoriadne kvalitný. Je veľmi zodpovedný, spoľahlivý a skromný, čo sa odráža aj na jeho výsledkoch,“ spresnil jeho tréner Viktor Trnka. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Atletický oddiel Žilina,Atletický oddiel Slávia ŽU