FOTO: V budove na Národnej ulici, kde žil Dežo Hoffmann, už čoskoro pribudne nové kultúrne centrum


FOTO: V budove na Národnej ulici, kde žil Dežo Hoffmann, už čoskoro pribudne nové kultúrne centrum
Galéria: 19 fotiek

Fotograf Dežo Hoffmann patrí k slovenským rodákom, ktorí skutočne spravili dieru do sveta. Nie všetci Žilinčania ale vedia, že umelec, pred ktorého objektív sa postavili také legendy ako Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, Frank Sinatra a Marilyn Monroe, žil od svojich troch rokov v Žiline.

Hoffmann je nespochybniteľnou sučasťou svetovej kultúry, v Žiline navštevoval školu na Zaymusovej ulici. Časť života stráveného v Žiline prežil v dome na Národnej ulici, mesto mu pri príležitosti 100. výročia narodenia otvorilo pasáž na Národnej ulici, v dome kde žil. V roku 2015 získal Cenu mesta Žilina. 

Trochu Beatles, trochu foto a trochu Hoffmanna

A práve priestor na Národnej ulici sa stane už čoskoro domovom pre nové kultúrne centrum, nesúce meno Deža. KC Hoffmann otvorí svoje brány už cez víkend 7-8. februára, otváracia párty sa bude niesť v takmer povinnom štýle - Beatles. 


„Chceme ľuďom ponúknuť priestor, v ktorom môžu stráviť divoký piatok na koncerte, pokojnú sobotu pri divadle, rodinnú nedeľu pri detskom programe, zaujímavý utorok pri cestovateľskej prednáške či vedomostný štvrtok pri kvíze a ostatné dni si spríjemniť knihami, časopismi, komiksami či spoločenskými hrami. A popri tom si čosi dobre vypiť.Radi by sme do priestoru dostali trocha toho beatlesáckeho, trocha toho foto a trocha toho Deža,“ dodávajú prevádzkovatelia čoskoro otvoreného centra. 

Po piatkovej Open Party KC Hoffmann s Doris Day Band a Vladom Nosáľom v znamení Beatles je na na sobotu pripravený jediný klubový koncert kapely Hudba z Marsu, ktorej support urobia veselí Ja, ty a Rolo.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu