Radnica zvažuje, že pre vandalizmus malieb na Bernoláčke v Žiline, namontuje kamery


Foto: Radnica zvažuje, že pre vandalizmus malieb na Bernoláčke v Žiline, namontuje kamery

Priestor oboch zastávok na Bernolákovej ulici postupne zlepšili študenti zo Žiliny, fádny priestor oživili maľby na motívy Antona Bernoláka a Juraja Jánošíka. Spojená iniciatíva žiakov Gymnázia Hlinská a Súkromnej strednej umeleckej školy v Žiline vyústila, aj za pomoc crowdfundingu od obyvateľov, v krajšie priestory.

V nich dnes čakajú cestujúci na spoje. Ako sme informovali pred týždňom, niekto zvandalizoval už aj druhú stranu. K posprejovaniu maľby Antona Bernoláka, teda tej, ktorá vznikla ako prvá a nachádza sa bližšie ku knižnici, došlo ešte vo februári. 

Autorom sa podarilo maľbu očistiť, nedávno však neznámy primitív posprejoval časť druhej maľby na motív Juraja Jánošíka. Mesto Žilina dnes informovalo, že zvažuje pridanie kamier v tejto lokalite, ktoré by pomohli chrániť aj maľby.


„Snaha študentov gymnázia na Hlinskej ulici skrášliť jednu najfrekventovanejších zastávok MHD bola opäť zmarená! Ich Street Art maľba na Ulici Antona Bernoláka utrpela nájazd vandalov už po druhýkrát v tomto školskom roku. Žilinská radnica tento čin ostro odsudzuje a v spolupráci s mestskou políciou zvažuje umiestnenie kamerového systému na monitoring tejto lokality,“ uviedlo mesto na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu