Študenti Obchodnej akadémie v Čadci dostali zmodernizovanú telocvičňu po rekonštrukcii


Foto: Študenti Obchodnej akadémie v Čadci dostali zmodernizovanú telocvičňu po rekonštrukcii Foto: Žilinský samosprávny kraj

Obchodná akadémia v Čadci dnes slávnostne otvorila zmodernizované priestory telocvične a hygienických zariadení. Kompletnú obnovu elektroinštalácie v hodnote 46-tisíc eur financoval Žilinský samosprávny kraj.

V priestoroch telocvične sa zrealizovala celková rekonštrukcia a modernizácia elektroinštalácie, ktorá bola v havarijnom stave a nedovoľovala škole plne využívať telocvičňu.

„Jestvujúce osvetlenie bolo tak poškodené, že ďalšia bezpečná prevádzka bola vylúčená. V telocvični bola vykonaná kompletná svetelná inštalácia vrátane nových LED svietidiel. Tie nahradili pôvodné žiarivkové výbojky, ktoré mali navyše vysokú spotrebu elektrickej energie,“ povedal riaditeľ odboru správy majetku a investícií ŽSK Peter Mrvečka. 


Telocvičňu zrekonštruovali za dva mesiace

Súčasťou stavebných prác bola aj obnova zdravotechniky – šatní a hygienických zariadení pri telocvični. Zrenovovali sa sprchy a toalety, keďže aj v týchto priestoroch prebehla modernizácia elektroinštalácie. Práce trvali dva mesiace.

Zdroj: ŽSK

Pre tento rok má župa vyčlenených takmer štyri milióny eur, ktoré sú určené na kapitálové výdavky v oblasti vzdelávania. Okrem toho pokračuje aj modernizácia štyroch stredných odborných škôl z európskych finančných zdrojov, ďalších osem je v procese verejného obstarávania.

Obchodná akadémia Dušana Metoda Janotu v Čadci je v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Poskytuje vzdelávanie v odbore obchodná akadémia, ako i bilingválne štúdium v anglickom či nemeckom jazyku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj