Lúpili kvôli 20 eurovému dlhu, teraz im hrozí 7 až 12 rokov za mrežami!


Foto: Lúpili kvôli 20 eurovému dlhu, teraz im hrozí 7 až 12 rokov za mrežami!

Ako informoval policajný hovorca, obvineniu zo zločinu lúpeže čelia dvaja 24 roční Žilinčania. Mladíci, Miroslav a Lukáš, sa v sobotu 7. februára napoludnie na parkovisku pred vstupom do žilinského lesoparku stretli s 26 ročným mužom. Dôvodom na stretnutie mal byť údajný dvadsať eurový dlh 26 ročného muža voči žene, ktorá je známou jedného z dvojice obvinených mladíkov. 26 ročný muž opakovane tvrdil, že žene nič nedlží.

Útočník vytiahol nôž a násilim ulúpil doklady aj desať eurovú hotovosť

Na to obvinený Miroslav vytiahol nôž, druhý z dvojice Lukáš chytil muža odzadu a znemožnil mu brániť sa, pričom mu vytrhol z ruky mobil. Miroslav napadnutému mužovi vytiahol zo zadného vrecka nohavíc peňaženku s dokladmi a hotovosťou 10,-€. Útočníci mu povedali, že veci vrátia, keď splatí dlh. Napadnutý muž kričal aj o pomoc na okoloidúcich, opakovane žiadal obvinených mladíkov, aby mu veci vrátili.

Oni však nastúpili do vozidla a z miesta ušli. Napadnutý muž zranenia neutrpel. Odcudzením vecí mu obvinení spôsobili škodu vo výške za asi 35,-€. Dvojica Žilinčanov ešte v ten deň skončila v rukách polície. Obaja sú stíhaní na slobode a v prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. 

zdroj: KR PZ


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu