Cez víkend kontrolovali v Žiline opitých mladistvých aj nepoctivých taxikárov


Foto: Cez víkend kontrolovali v Žiline opitých mladistvých aj nepoctivých taxikárov Foto: ilustračné

V januári sme informovali u začatí platnosti novej úpravy Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) č.23/2019, ktoré zakazovalo vozidlám taxislužby vstupovať do historického centra Žiliny. Vstup poskytovateľov prepravných služieb na objednávku do pešej zóny obmedzili poslanci po tom, ako tu často vo večerných hodinách dochádzalo ku konfliktným situáciám.

V praxi by tak nemalo byť možné zohnať taxík v centre mesta. Ako nás upozornili čitatelia, v historickej časti Žiliny však niektorí prevádzkovatelia taxislužieb nové nariadenie porušujú a rôznymi trikmi sa do centra dostanú. Časť šoférov vozidlá kamufluje a strešné svietidlo, ktoré sú zo zákona povinní mať nasadené, prekryjú.

Práve na prípady porušovania sa počas uplynulého víkendu zamerali príslušníci Mestskej polície v Žiline, ktorí odhalili 13 vodičov vozidiel nerešpektujúcich čerstvo platné VZN. Okrem toho policajti odhalili aj 11 mladistvých pod vplyvom alkoholu:  

„Hliadkami MP boli v prevádzkach a na verejnom priestranstve zistení 11 mladiství v súvislosti s požívaním alkoholických nápojov a 13 vodičov vozidiel, ktorí porušili ustanovenia zákona o cestnej premávke, resp. nerešpektovali VZN mesta č. 23/2019 o dani za vjazd a zotrvanie motorového vozidla v historickej časti mesta (vozidlám prevádzkovania taxislužby je vjazd do historickej časti mesta zakázaný). Okrem uložených blokových pokút, spracovaná dokumentácia bude zaslaná miestne príslušnému správnemu orgánu k rozhodnutiu o uložení sankcie v zmysle všeobecných predpisov o správnom konaní,“ informovala mestská polícia na sociálnej sieti


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu