Najmladší žiaci Atletického oddielu Žilina úspešne zahájili halovú sezónu


Foto: Najmladší žiaci Atletického oddielu Žilina úspešne zahájili halovú sezónu Foto: Atletický oddiel Žilina

V Banskej Bystrici sa v sobotu 11. januára 2020 konali halové Majstrovstvá stredoslovenského kraja mladších a najmladších žiakov, na ktorom sa zúčastnili aj športovci Atletického oddielu Žilina. Z Bystrice sa im podarilo priviezť aj tie najcennejšie kovy. 

Zlatú medailu a titul majsterky kraja si vybehala na 1500 m trati Števka Michaličková (na titulnej fotografii), pre ktorú to bol len boj s časom – druhá v poradí za ňou zaostala o 27 sekúnd. 

Striebornú medailu si domov odviezla Saša Duháčková v behu na 60m prekážky, pre ktorú to bol vôbec prvý beh na prekážkach v zimnej príprave. O tretí cenný kov, tentoraz bronzový, sa postarala Emma Hudecová v behu na 60m. Spomedzi 58 pretekárok sa dokázala presadiť a postúpiť do finálovej pätice.

„V samotnom finále, ktoré bolo veľmi vyrovnané, mala troška opatrnejší štart, ale v samotnom závere dokonca atakovala druhé miesto,“ doplnil tréner Roman Coma. 


 Štvrté miesto si vybojoval v behu na 60m Tomáš Briš. V rozbehoch spomedzi 49 pretekárov dokázal vybojovať postup do finále a utvoriť nový osobný rekord. V samotnom finále ešte tento osobák posunul na 08,74s. 

Ďalšie umiestnenia získali Daminán Kuder v behu na 1000m a v skoku do diaľky - zhodne piate miesto. Rovnako piate miesto získala Saša Duháčková v skoku do výšky, Melánia Havrillová vybojovala pri svojich prvých pretekoch v behu na 600m šieste miesto.   

„Na záver dodať len toľko, že všetci naši mladší a najmladší super bojovali, padlo veľa osobných rekordov, pre viacerých to boli prvé preteky, kde sa zoznámili so samotnou atmosférou pretekov, medailistom gratulujeme a tešíme na ďalšie preteky,“ uzavrel za Atletický oddiel Žilina tréner Roman Coma.   

Žilinský oddiel reprezentovali v kategórii najmladších Melánia Havrillová, Saša Minarčíková, Peťka Duháčková, Samuel Zábojník, Matej Pšenica, Tomáš Brezina a Damián Kuder. V kategórii mladších Saša Duháčková, Emma Hudecová, Simona Zábojníková, Šavka Michaličková, Tobiás Palov, Tomáč Briš, Michal Kocifaj a Maroš Krajčovič. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Atletický oddiel Žilina