Autodopravcovia oficiálne ukončili štrajk, vláda prisľúbila zmeny ešte v tomto volebnom období


Foto: Autodopravcovia oficiálne ukončili štrajk, vláda prisľúbila zmeny ešte v tomto volebnom období

Únia autodopravcov Slovenska informovala dnes 13. januára vo večerných hodinách o oficiálnom ukončení štrajku, ktorý prebiehal na celom území Slovenska. Prostredníctvom sociálnej siete ďakuje všetkým za podporu a zároveň uvádza, čo je výsledkom dnešných rokovaní.

Všetky úseky, ktoré boli v rámci štrajku blokované, sú už v súčasnosti sprejazdnené. Na uvoľnenie ciest vyzval autodopravcov premiér Peter Pellegrini, ten na tlačovej konferencii zároveň prisľúbil okamžité rokovania. 

„Cestná daň bude znížená na úroveň krajín V4, čo činí cca 50 percentám, ktoré sme požadovali. Bude vyhlásený nový tender na výber mýta a budeme v komisii, ktorá bude dohliadať na spravodlivý výber - my platíme tak budeme vedieť komu a začo,“ píše UNAS na sociálnej sieti.

Dohodnuté zmeny pri výbere mýta by mali podľa doteraz zverejnených informácií nadobudnúť platnosť ešte v tomto volebnom období.

„Dohodlo sa zníženie ceny za prejazdený km pre slovenských dopravcov od prvého prejazdeného km cca vo výške 15% - výška bude ešte predmetom rokovania vo štvrtok, no menej by to nemalo byť. Spravodlivejšie nastavenie platieb pre staršie vozidlá. To všetko ešte teraz v tomto volebnom období.“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu