VIDEO: V mestských častiach Rosinky a Trnové vyčíňajú zlodeji, v nočných hodinách prehľadávajú dvory


Foto: VIDEO: V mestských častiach Rosinky a Trnové vyčíňajú zlodeji, v nočných hodinách prehľadávajú dvory

V mestských častiach Rosinky a Trnové začali v uplynulých týždňoch úradovať zlodeji. Počas nočných hodín vchádzajú do dvorov rodinných domov a prehľadávajú ich. Ide o dvoch neznámych mužov, z ktorých jeden sleduje situáciu na ulici a druhý prehľadáva dvor. Často si takíto zlodeji odnášajú veci, ktoré majú ako takú hodnotu.

V minulosti bolo ľuďom odcudzené aj rôzne náradie ako vŕtačky, píly, brúsky, kosačky ale aj športové potreby, lyže, bicykle a ďalšie veci, ktoré je možné speňažiť. 

Neznámi páchatelia úradujú najčastejšie medzi 01:00 až 04:00 hod., kedy majú ľudia najtuhší spánok. Na pohyb zlodejov po častiach Rosinky a Trnové nás obyvatelia upozorňovali aj v minulosti. Vtedy vyčíňali v období, keď nefungovalo niekoľko dní verejné osvetlenie. Tentokrát ich zachytili už aj bezpečnostné kamery. 


Krádež bola nahlásená na políciu

V prípade, na ktorý nás upozornila obyvateľka Rosiniek, si zlodeji najskôr obhliadli dvor a o 4 dni neskôr sa vrátili a ukradli bicykel. Dvaja podozriví muži v kapucniach s ruksakmi sa pohybovali v dňoch 4. - 8. januára aj po mestskej časti Trnové. Prechádzali po niektorých uliciach a nahliadali do dvorov rodinných domov.

Ľudia žijúci v spomínaných mestských častiach by mali byť obozretní a nemali by nechávať veci, ktoré majú pre nich hodnotu, umiestnené vonku bez zabezpečenia. Je vhodné si tiež dobre uzamknúť vstupné brány.

Pokiaľ spozorujete pohyb neznámych podozrivých osôb vo vašom okolí, bezodkladne kontaktujte políciu na čísle 158, tá situáciu preverí.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu