Aktuálna dopravná situácia v Žiline: Na Košickej ulici prebieha celodenný štrajk autodopravcov


Foto: Aktuálna dopravná situácia v Žiline: Na Košickej ulici prebieha celodenný štrajk autodopravcov

Aktuálna dopravná situácia - cesta I/18 na ulici Košická v Žiline: Únia autodopravcov Slovenska ohlásila na dnes 10. januára štrajk spojený s blokáciou dôležitých cestných úsekoch na vybraných miestach v rámci Slovenskej republiky. Jedným z nich je aj cesta I/18 na ulici Košická v Žiline (v obidvoch smeroch) za križovatkou s ulicou sv. Cyrila a Metoda (zjazdná rampa z ulice sv. Cyrila a Metoda zo sídliska Vlčince v smere na Martin).

Cesta, ktorá je jedným z najfrekventovanejších dopravných úsekov v krajskom meste, bude podľa avíza autodopravcov neprejazdná do 20.00 hod.

Usmerňovanie a riadenie dopravy na uvedenom cestnom úseku je výlučne v kompetencii Polície Slovenskej republiky. Podľa aktuálnych (11:00 hod.) informácií od Mestskej polície v Žiline blokácia zatiaľ nespôsobuje v meste výraznejšie dopravné obmedzenia a komplikácie. Tie sa očakávajú v popoludňajších a podvečerných hodinách.

Dnes 10. januára v čase okolo poludnia je v Žiline plánovaný prejazd nadrozmerného demolačného stroja na trase z Prešova do Českej republiky. Konvoj so sprievodom pozostáva zo štyroch vozidiel, pričom najdlhšie vozidlo má dĺžku až 30,28 metrov, šírku 4,3 metre, výšku 4,5 metrov a hmotnosť až 120 ton.

Polícia aj vedenie mesta Žilina žiada vzhľadom na dopravnú situáciu vodičov, aby zvýšili pozornosť, jazdili opatrne a vybrali si alternatívne trasy na prejazd. Blokovanú cestu polícia odporúča osobnej doprave a autobusom obchádzať po ceste III/2084 - ulica Pri celulózke.


Galéria: 25 fotiek

Aktualizácia

V súvislosti so štrajkom organizovaným Úniou Autodopravcov Slovenska (UNAS) v ohlásenom čase od 08.00 do 20.00 hod. dnešného dňa došlo v Ružomberku k úplnému uzatvoreniu križovatky ciest 1/18 a 1/59 pri závode MONDI SCP.

Z uvedeného dôvodu žiada polícia vodičov nákladných motorových vozidiel aby sa Ružomberku z tohto dôvodu vyhli, alebo aby v jazde v smere Banská Bystrica- Ružomberok-Košice využili prejazd cez horský priechod Čertovica ( v smere Banská Bystrica - Liptovský Mikuláš). V prípade jazdy Banská Bystrica-Ružomberok-Martin využili priechod cez Harmanec. 

  • Vodiči osobných motorových vozidiel môžu v smere Žilina- Ružomberok-Poprad využiť prejazd po ceste III. triedy cez obce Likavka-Lisková-Lipt. Teplá- Bešeňová.
  • Vodiči osobných motorových vozidiel môžu v smere Banská Bystrica- Ružomberok-Poprad   využiť prejazd po ceste III. triedy cez obce Ludrová - Štiavnica.
  • Vodiči osobných motorových vozidiel môžu v smere Banská Bystrica- Ružomberok-Dolný Kubín využiť prejazd po mestských komunikáciách mesta Ružomberok.

Polícia vykonáva vo všetkých úsekoch ciest opatrenia smerujúce k riadeniu premávky, zároveň žiada vodičov o rešpektovanie ich príkazov, dopravného značenia, toleranciu a zhovievavosť voči všetkým účastníkom cestnej premávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu