Mladistvá Judita, obvinená z vraždy, sa dnes postavila pred súd. Verejnosť z pojednávania vylúčili


Foto: Mladistvá Judita, obvinená z vraždy, sa dnes postavila pred súd. Verejnosť z pojednávania vylúčili Foto: ilustračné

Dnes 9. januára prebieha od 08:30 hod. na Okresnom súde Žilina hlavné pojednávanie v prípade obvinenej mladistvej Judity, na ktorú krajský prokurátor podal obžalobu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Mladú ženu priviezli v ranných hodinách na súd v putách z väzenskej nemocnice v Trenčíne.

Na jej žiadosť bola z pojednávania úplne vylúčená verejnosť. Ako uviedol portál aktuality.sk, s návrhom na vylúčenie verejnosti sa stotožnil aj prokurátor, ale z dôvodov, že budú vypovedať mladiství. Zástupcovia poškodenej strany súhlasili s vylúčením verejnosti práve len v časti, v ktorej budú prebiehať vypočutia mladistvých.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline informovalo 12. novembra o ukončení vyšetrovania a podaní návrhu na obžalobu mladistvej Judity. Žilinčanka je obvinená z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ku ktorej malo dôjsť v polovici mája minulého roka. V byte na okraji sídliska Vlčince vtedy našli mŕtveho jej rovesníka Tomáša, ktorý podľahol mnohopočetným bodným ranám.

Obžalovaná je vo väzbe od zadržania krátko po čine, Krajskú súd v Žiline rozhodoval aj o jej sťažnosti proti uzneseniu o vzatí do väzby. Aj napriek finančnej záruke vo výške 30-tisíc eur rozhodol sudca o ponechaní mladistvej vo väzbe. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu