Na území Žilinského kraja sa v noci očakáva mráz do -16 °C, v stredu sa môže tvoriť aj poľadovica


Foto: Na území Žilinského kraja sa v noci očakáva mráz do -16 °C, v stredu sa môže tvoriť aj poľadovica Foto: Tina Pristachová

V noci z utorka na stredu 8. januára sa na území Žilinského kraja očakávajú silné mrazy. Teplota môže podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu klesnúť až na -16 °C. Meteorológovia varujú vydanými výstrahami najnižšieho prvého stupňa.

Trvanie javu: od 7.1.2020 - 22:00 do 8.1.2020 - 09:00

Výstraha platí pre všetky okresy v Žilinskom kraji. Počas noci sa OJEDINELE očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu -15 až -16 °C.

„Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ uvádza SHMÚ.


Výstrahy boli vydané aj pred tvorbou poľadovice

Meteorologická výstraha 1. stupňa pred poľadovicou platí od 8.1.2020 - 20:00 hod. do 9.1.2020 - 09:00 hod. vo všetkých okresoch v Žilinskom kraji.

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra - rôzne typy vedenia..). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ spresňuje SHMÚ.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SHMÚ