Novým hlavným trénerom MŠK Žilina sa stal Pavol Staňo, doterajší asistent a video analytik B tímu


Foto: Novým hlavným trénerom MŠK Žilina sa stal Pavol Staňo, doterajší asistent a video analytik B tímu Foto: ilustračné

Futbalový klub MŠK Žilina predstavil nového hlavného trénera, ktorým sa po odchode Jaroslava Kentoša do reprezentácie U21 stane Pavol Staňo. Nový hlavný tréner žilinských futbalistov doteraz pôsobil v klube ako asistent a video analytik pri spoločnom projekte B mužstva a kategórie U19.

Staňo je v poradí 73. tréner v histórii MŠK Žilina, o vymenovaní nového kormidelníka na najbližších niekoľko mesiacov informoval klub na oficiálnej webovej stránke.

Podľa slov majiteľa Jozefa Antošíka dôjde k rozhodnutiu o definitívnom angažmáne až v letných mesiacoch. Realizačný tím doplní asistent Attila Malfatti z Talianska, ktorý v klube pôsobí od roku 2018 a v minulosti pomáhal napríklad v Juventuse Turín alebo Spartaku Moskva. 

„Pre Pavla Staňa som sa rozhodol preto, lebo je to mladý, progresívny tréner s bohatou hráčskou kariérou na Slovensku a v Poľsku, zároveň s veľkým potenciálom a s prirodzenými líderskými schopnosťami. Po skončení hráčskej kariéry pôsobil jednu sezónu v poľskom prvoligovom tíme Termalica Nieciecza ako asistent hlavného trénera. U nás pracuje druhú sezónu v štruktúrach klubu, pozná prostredie, hráčov a filozofiu klubu. Vzhľadom na to, že ide o riešenie do 30. júna 2020, neoslabíme týmto rozhodnutím pozície hlavných trénerov v ostatných mládežníckych tímoch, ktorých kvalita vedenia je základnou stavebnou štruktúrou fungovania klubu,“ uviedol k angažovaniu Staňa prvý muž žilinského futbalu Antošík. 

Nový tréner má 42 rokov, pričom k trénerskej profesii sa rodák z Kysúc prepracoval po dlhej aktívnej kariére. „Som pri futbale dlho a trénerskú činnosť som vnímal ako hráč, keďže som aktívnu kariéru skončil iba pred tromi rokmi v ligovom mužstve. Postupne ako som sa pripravoval na koniec kariéry, vedel som, že chcem pokračovať týmto smerom. Dočkal som sa relatívne rýchlo. Spravím všetko pre spokojnosť vedenia a každého fanúšika MŠK. Bolo by perfektné, keby sme nadviazali na bodový zisk, ktoré mužstvo získalo. Predošlý tréner spravil kus dobrej roboty, na druhej strane by sme však chceli mužstvo ešte viac naštartovať. Je mladé, preto by sme chceli ísť ešte viac do dynamiky, do behavosti,“ dodal pre klubový web mskzilina.sk nový hlavný tréner žltozelených.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu