VIDEO: Policajti namerali pri Tepličke nad Váhom vodiča, ktorý išiel 164 kilometrov za hodinu


Foto: VIDEO: Policajti namerali pri Tepličke nad Váhom vodiča, ktorý išiel 164 kilometrov za hodinu Foto: Polícia

Polícia v Žilinskom kraji neustále dohliada na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Okrem námatkových kontrol zameraných na požívanie alkoholu za volantom, kontrolujú príslušníci aj dodržiavanie maximálnych povolených rýchlostí na vybraných úsekoch ciest. 

Počas jednej takejto kontroly na ceste II. triedy pri Tepličke nad Váhom sa im podarilo namerať vodiča, ktorý prekročil povolenú rýchlosť o 94 kilometrov za hodinu. 

„Na úseku Žilina - Teplička nad Váhom, kde je maximálna dovolená rýchlosť 70 km/h, išiel tento vodič 164 km/h, čo ho stálo 800 eur,“ uvádza polícia pri zverejnenom videu.

V uvedenom úseku dochádza k častému prekračovaniu rýchlostí a tiež k predchádzaniu cez odbočovacie a pripájacie pruhy. Na rovnej ceste došlo v minulosti k rôznym nehodám, kedy nič netušiaci vodič prechádzal do pripájacieho pruhu, kde sa zrazil s autom, ktoré práve tadiaľ predbiehalo.


Polícia nedávno informovala o dvoch prípadoch, kedy vodiči taktiež výrazne prekročili maximálnu povolenú rýchlosť. Najmladší z nich mal vodičský preukaz len pár mesiacov. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia