Polícia vyzýva vodičov - pozorne čítajte!


Foto: Polícia vyzýva vodičov - pozorne čítajte!

Polícia vyzýva vodičov, aby dodržiavali pokyny policajtov, prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. Na väčšine územia Slovenska sa na vozovke tvoria snehové záveje a dochádza ku kolíznym situáciám.

Vodiči musia byť dnes na cestách na celom Slovensku mimoriadne opatrní. Pre zlé poveternostné podmienky sa tvoria snehové záveje, miestami je viditeľnosť nie len znížená, ale dokonca nulová. Na viacerých úsekoch ciest bolo pre bezpečnosť potrebné znížiť najvyššiu povolenú rýchlosť, či v dôsledku dopravných nehôd a snehových závejov niektoré cesty úplne uzavrieť.

Polícia vyzýva vodičov k mimoriadnej opatrnosti. Je dôležité riadiť sa pokynmi policajtov. Apelujeme na vodičov, aby v dôsledku zníženej viditeľnosti použili stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá, denné svietenie je nedostatočné. Na cestách je maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú vodičom.

Opätovne upozorňujeme vodičov, aby vplyv počasia nepodceňovali a v dostatočnej miere sa pripravili aj na nepredvídateľné situácie. Najmä, aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke, prispôsobili rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky.

Foto: ilustračné


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu