V okrese Tvrdošín bolo počas noci najchladnejšie na Slovensku, teplota klesla na -15,2 stupňa Celzia


Foto: V okrese Tvrdošín bolo počas noci najchladnejšie na Slovensku, teplota klesla na -15,2 stupňa Celzia Foto: ilustračné / pixabay.com

Dnes 30. decembra 2019 bola v Oraviciach v okrese Tvrdošín nameraná najnižšia teplota na Slovensku. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti. Meteorologická stanica s nadmorskou výškou do 1000 metrov zaznamenala teplotu mínus 15,2 stupňa Celzia.

„V studenom vzduchu sa počas minulej noci na viacerých miestach Slovenska vytvorili dobé radiačné podmienky na pokles teploty. Na väčšine územia výrazne zoslabol vietor a po veľkú časť noci bolo vyjasnené. Navyše najmä v severnej polovici územia bola na viacerých miestach aj v nižších polohách snehová pokrývka,“ uvádza SHMÚ.

Počas celej noci tu fúkal mierny až čerstvý severný vietor, ktorý zabránil výraznejšiemu poklesu teploty. Podľa SHMÚ je dosť nezvyčajné, aby počas decembra po dobu viac ako dva týždne bez prerušenia, bola kdekoľvek na Slovensku teplota vzduchu neustále nad nulou.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SHMÚ