Novoročný ohňostroj v Žiline zo strechy mestského divadla odpália 1. januára 2020 o 17:30 hodine


Foto: Novoročný ohňostroj v Žiline zo strechy mestského divadla odpália 1. januára 2020 o 17:30 hodine Foto: ilustračné

Mesto Žilina pripravilo aj tento rok novoročný ohňostroj, ktorý bude v prípade priaznivého počasia už tradične odpálený z budovy Mestského divadla v Žiline. Začiatok pyrotechnickej show je stanovený na 1. januára 2020 o 17:30 hod., oproti uplynulým rokom dochádza k posunu z pôvodného času 18:00.

V Žiline prebieha už niekoľko rokov oslava nového roka v prvý januárový deň, podvečerný ohňostroj má potešiť aj najmladších obyvateľov mesta.

 


Hlavné mesto Bratislava tento rok oslávi Silvester odpočítavaním a ohňostrojom na prelome rokov, polnočná pyrotechnická šou bude odpálená z plavidla uprostred rieky Dunaj. 

V hlavnom meste susednej Českej republiky zvolili ekologickú alternatívu, v Prahe oslávia nový rok videomappingom na budovu Národného múzea na Václavskom námestí v troch podvečerných časoch na Nový rok.

Svetelná šou za doprovodu hudby a slova vyjde hlavné mesto ČR na 1 990 000 Kč bez DPH, teda bezmála takmer 80-tisíc eur. Cena niekoľkominútového pyrotechnického predstavenia v Žiline je už niekoľko rokov na úrovni do 2-tisíc eur.  

Niektoré mestá na Slovensku sa vzdali svojich novoročných ohňostrojov a prispeli ušetrenými peniazmi obyvateľom bytoviek v Prešove, postihnutých nešťastím. Mesto Žilina pomohlo Prešovu sumou 10-tisíc eur z rozpočtu.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu