Vtáčiu faunu vo vonkajšej oddychovej zóne Fakulty riadenia a informatiky už môžete sledovať online


Foto: Vtáčiu faunu vo vonkajšej oddychovej zóne Fakulty riadenia a informatiky už môžete sledovať online Foto: FRI UNIZA

Vo vonkajšej oddychovej zóne Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline (FRI UNIZA), ktorá susedí so žilinským lesoparkom a slúži študentom na oddych, nachádza útočisko aj vtáčia fauna. Tú pracovníci fakulty kŕmia, FRI kŕmidlo je umiestnené na okne pani tajomníčky fakulty. 

 Táto milá tradícia trvá už niekoľko rokov a vďaka umiestneniu živej kamery ju bude odteraz môcť sledovať ktokoľvek. Kŕmidlo budú pravidelne dopĺňať, takže na kamere budete môcť pozorovať rôzne druhy vtákov:

„Kŕmenie vtáčikov na FRI je už tradícia a zároveň poďakovanie za ich krásny spev počas jarných, letných a jesenných mesiacov. „Zob“ budeme dopĺňať o 08:00, 10:00, 12:00 a 14:00 h., kedy očakávame najväčší výskyt vtáčikov. Budete môcť pozorovať sýkorky, brhlíky, stehlíky, vrabce, drozdy, žlny, hýle, červienky a mnohé iné,“ doplnil k novinke ohľadom milej tradície Viliam Lendel, prodekan pre vzdelávanie FRI UNIZA .

Živý prenos z kamery nájdete na https://www.fri.uniza.sk/fri-krmidlo alebo nižšie 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FRI UNIZA