Žiaci zo žilinského gymnázia sv. Františka z Assisi sa zúčastnili návštevy družobnej školy v Indii


Foto: Žiaci zo žilinského gymnázia sv. Františka z Assisi sa zúčastnili návštevy družobnej školy v Indii Foto: Anna Němcová

Žiaci a pedagógovia z Gymnázia sv. Františka z Assisi v Žiline sa v dňoch od 8. do 17. decembra 2019 zúčastnili na návšteve družobnej školy St. Marks‘ Public School v Dillí v Indii. Indickí priatelia pripravili pre žiakov bohatý program, v ktorom nechýbalo priame vyučovanie na škole, tanečný workshop varenia ako aj návšteva pamätihodností mesta Dillí a Taj Mahalu.

Návštevy sa zúčastnilo trinásť žiakov a dve pedagogičky

V piatok 13. decembra na školu St. Marks‘ Public School v Dillí zavítal aj veľvyslanec Slovenskej republiky v Indii pán Ivan Lančarič, ktorý bol prítomný aj na kultúrnom programe pripravenom indickými a slovenskými žiakmi. Veľvyslanec následne pozval družobné školy na pôdu slovenského veľvyslanectva. 


Trinásť žilinských študentov bolo ubytovaných priamo v indických rodinách, kde mali možnosť spoznávať inú kultúru, hodnoty, postoje a životný štýl. Učili sa tiež vzájomnému rešpektu a úcte.

Gymnázium sv. Františka rozvíja spoluprácu so školou v Indii od roku 2015. Prvé návštevy sa uskutočnili na Slovensku v júni 2017 a 2019, v Indii v decembri 2017 a 2019.

Viac informácií o gymnáziu sv. Františka z Assisi v Žiline získate na www.gsf.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Anna Němcová