FOTO: Židovský cintorín v Námestove zničili vandali, poškodených je viac ako sedemdesiat pomníkov


FOTO: Židovský cintorín v Námestove zničili vandali, poškodených je viac ako sedemdesiat pomníkov
Galéria: 10 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Na židovskom cintoríne v Námestove úradovali vandali. V časti zvanej Studnička doposiaľ neznámy páchateľ zničil a poškodil najmenej 75 pomníkov a náhrobných dosiek, ako aj zariadenie pohrebiska. Židovskej obci tak spôsobil materiálnu škodu vo výške najmenej 50.000 eur a nevyčísliteľnú duchovnú škodu. Dnes o tom informovala polícia na sociálnej sieti.

„Vyšetrovateľ z Dolného Kubína už začal trestné stíhanie vo veci prečinu hanobenia miesta posledného odpočinku. V súčasnej dobe nie je možné poskytnúť viac informácií z dôvodu vykonávania procesných úkonov,“ informuje o prípade polícia.

Polícia po neznámom páchateľovi prípadne viacerých páchateľoch intenzívne pátra. Akékoľvek informácie, ktoré by napomohli k vyriešeniu prípadu, je možné oznámiť na telefónnom čísle 158.

„Kde je morálka a úcta voči tým, ktorí sú tu pochovaní. Ak už ani roksorové výstuže pomníkov nezabránili tomuto vandalizmu, tak potom vízia Slovenska sa vzďaľuje od normálu. Priatelia akékoľvek informácie k odhaleniu tejto činnosti budú poskytnuté orgánom polície, nakoľko bola naplnená podstata trestného činu hanobenia miesta posledného odpočinku,“ uvádza sa na stránke Židovský cintorín Námestovo na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina