Mestskí policajti vyzbierali teplé šatstvo a odovzdali ho ľuďom bez domova žijúcim v Žiline


Foto: Mestskí policajti vyzbierali teplé šatstvo a odovzdali ho ľuďom bez domova žijúcim v Žiline Foto: Mestská polícia Žilina

Mestská polícia Žilina informuje o svojej práci s ľuďmi bez domova, ktorá je nepretržitá. Okrem toho, že hliadky týchto ľudí v priebehu roka napomínajú a riešia v uliciach mesta za priestupky, pravidelne aj navštevujú ich príbytky.

„Práve v zimnom období sa im snažíme pomôcť poradenstvom v ich rôznych životných situáciách a nasmerovať ich cestu. Pravda je taká, že niektorým takýto život vyhovuje a odmietajú akúkoľvek pomoc, napr. s ubytovaním v denných stacionároch alebo v charitatívnych zariadeniach, kde by mohli byť v teple s hygienickými podmienkami a stravou,“ uvádza MP Žilina.

Časť z týchto ľudí bez domova využíva tiež chvíľkový pobyt s rodinou v bytoch na území mesta, avšak aktívne vyhľadávajú bezdomovecký spôsob života. 

„V týchto dňoch sme v našich radoch vyzbierali teplé šatstvo a odovzdali tým, ktorým zmiernime nástrahy chladného počasia,“ uzatvárajú mestskí policajti vo svojej správe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina