K návrhom na vyrovnanie s Trabelssiem zasadnú poslanci 20.12., v utorok bude verejná prezentácia


Foto: K návrhom na vyrovnanie s Trabelssiem zasadnú poslanci 20.12., v utorok bude verejná prezentácia Foto: ilustračné

Pred niekoľkými dňami prezentovalo Mesto Žilina dva varianty dohody s miestnym podnikateľom Georgeom Trabelssiem, ktorej súčasťou je vzájomná výmena majetku či započítanie pohľadávok. O tom, či a ktorý variant bude zrealizovaný, musia rozhodnúť hlasovaním poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline. Udeje sa tak na mimoriadnom zasadnutí štyri dni pred Štedrým dňom.

Na mimoriadnom mestskom zastupiteľstve 20. decembra bude musieť za niektorý z variantov zahlasovať najmenej 19 poslancov, teda trojpätinová väčšina z celkového počtu zastupiteľov. Obsiahle návrhy dohôd obsahujú množstvo detailov a výmien, ktoré sa stali v uplynulých dňoch predmetom diskusií. 

Na tlačovom brífingu k predstaveniu variantov deklaroval primátor mesta Žilina Peter Fiabáne ochotu odpovedať na otázky ohľadom častí dohôd. Mesto zverejnilo kompletný návrh materiálu vrátane znaleckých posudkov, ktoré nájdete na konci tohto článku.

Okrem toho k dohode organizuje mesto verejnú prezentáciu. Tá sa uskutoční v utorok 17. decembra 2019 o 17:00 hod. vo veľkej zasadačke Mestského úradu v Žiline (Námestie obetí komunizmu 1).


O deň neskôr, rovnako od 17:00 hod., bude primátor diskutovať na podujatí OZ Proti Korupcii s troma poslancami zastupiteľstva - Miriam Šutekovou zo Spojeného poslaneckého klubu, Jozefom Jurišom z INEJ Žiliny a Petrom Cibulkom, nezávislým poslancom. Diskusia prebehne v sídle OZ Proti Korupcii na Kamennej ulici 4. 

Návrh dohody a sprievodné dokumenty nájdete na http://www.zilina.sk/dokumenty/DokumentyProgramyMZ_20191209161516.zip



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu