Vlaky spoločnosti RegioJet na trase Bratislava - Žilina - Košice zdraželi


Foto: Vlaky spoločnosti RegioJet na trase Bratislava - Žilina - Košice zdraželi

Od začiatku februára zdvihla spoločnosť RegioJet na trase Bratislava - Žilina - Košice počas vybraných dní svoje tarify. Cenová vojna, ktorú svojim príchodom RegioJet rozpútal, tak končí. Začal ju práve súkromník, ktorý núkal cestujúcim lístok z jedného konca Slovenska na druhý za deväť eur. Takáto stratégia však nebola trvalo udržateľná a spľasnutie bubliny očakávali ako odborníci, tak aj cestujúci.

Cena deväť eur ostane vo vybraných, menej vyťažených dňoch

Cenu, za ktorú vstupoval na danú trať, ponechá súkromný dopravca len v menej vyťažených spojoch. Pôjde teda o skoré ranné hodiny prípadne začiatky týždňa. Naopak vo štvrtok, piatok či v nedeľu počas veľkých presunov platí už nová cena 13,30 eur. “Na začiatku februára sme upravovali cenové pásma. Sumu deväť eur za cestovný lístok sme zachovali pri vybraných spojoch,” upresnila pre denník PRAVDA hovorkyňa RegioJetu Radka Šťávová.

Navyše cenu deväť eur získa cestujúci len pri nákupe cez internet. Štátny prepravca jazdí z Bratislavy do Košíc za cenu 12,90 eur, vyťaženosť svojich vlakov InterCity má po zavedení bezplatnej dopravy 75 percent. Súkromný dopravca RegioJet ich má obsadené na 72 percent, pričom obidvaja tvrdia, že s podobnými číslami nepočítali.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu