Banky sa bijú o klientov, úroky pri hypotékach sú na minime


Foto: Banky sa bijú o klientov, úroky pri hypotékach sú na minime
Galéria: 7 fotiek

Kým Národná Banka Slovenska plánuje od januára sprísnenie podmienok pre čerpanie hypoték, komerčné banky robia všetko preto, aby získali nových klientov. Napríklad Prima banka ponúkla v novembri rekordne nízky hypotekárny úrok 0,6%. Sadzby znížila aj OTP banka. Čerpanie výhodných hypoték môžete stihnúť ešte v decembri, úver môžete získať extra rýchlo napríklad v developerských projektoch novostavieb.

Kvalitné projekty sú bankami vysoko hodnotené, čerpať úver je jednoduchšie

V Žiline je v súčasnosti rozbehnutých niekoľko projektov novostavieb. Polohou a konceptom je bankami vysoko hodnotený napríklad projekt Rudiny II, ktorý je aj takmer vypredaný. Noví majitelia sa budú môcť nasťahovať do prvého zo štyroch bytových domov už v lete 2020. Tešiť sa môžu na komunitné záhrady na strechách garáží a zelené námestie s kaviarňou a drobnými obchodnými prevádzkami. Plánovaná je tiež revitalizácia blízkeho parku. Život v meste im uľahčia aj blízke obchodné centrá - Hypermarket Tesco, Lidl a obchodná galéria Naša s prevádzkami KiK, TEDi, DM Drogerie Markt a Super Zoo. Záujemcovia o byty v tomto projekte majú v bankách dvere otvorené a ak spĺňajú potrebné podmienky, úver na byt na Rudinách získajú bez komplikácií a veľmi rýchlo.

Lacnejšie byty v blízkosti Žiliny sú zaujímavou alternatívou mestského bývania

Pre tých, ktorí potrebujú väčší byt a chceli by bývať v novostavbe, je zaujímavá ponuka projektu Kamence v blízkom Kysuckom Novom Meste. Byty v tejto lokalite sú výrazne lacnejšie ako tie priamo v Žiline, pričom občianska vybavenosť nijak výrazne nezaostáva a príjemným bonusom je prírodné prostredie v blízkom okolí. Kamence ponúkajú záujemcom obhliadku vzorového, kompletne zariadeného bytu, v ktorom sa môžu zoznámiť s kvalitou poskytovaného štandardu, získajú podrobné informácie o stavbe a zoznámia sa s lokalitou.

Projekt ocenia najmä mladé rodiny - medzi jednotlivými bytovými domami vzniká zelená zóna s ihriskami a promenádou až k rieke Kysuca, bezpečná pre deti, bez prístupu áut. Lokalitu doplní aj nová obchodná galéria, ktorá poskytne obyvateľom potrebné vybavenie bez potreby dochádzať autom za každodennými nákupmi. Vzdialenosť medzi Kysuckým Novým Mestom a Žilinou je na pár minút jazdy automobilom a už v budúcom roku by mala dopravu zásadne uľahčiť integrovaná hromadná doprava (jednotnátarifa, jednotný cestovný lístok na rôzne spoje - vlak, bus, MHD…).

Čerpanie úverov s rekordne nízkymi úrokmi môže pre klientov znamenať aj to, že si budú môcť dovoliť kúpiť byt v novostavbe, čo im prináša veľké množstvo finančných výhod do budúcnosti (nízke mesačné náklady na prevádzku bytu, stabilná hodnota nehnuteľnosti, bývanie bez potreby investície do rekonštrukcie a podobne).





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Istrofinal