Polícia vyzýva vodičov k opatrnosti: Na cestách sa tvorí poľadovica, v Žiline evidujú viaceré nehody


Foto: Polícia vyzýva vodičov k opatrnosti: Na cestách sa tvorí poľadovica, v Žiline evidujú viaceré nehody

Dnes 7. decembra došlo k zmene počasia, ktorá sa podpísala pod komplikácie v doprave. Na cestách sa od skorých ranných hodín tvorí poľadovica. Polícia eviduje v žilinskom okrese už niekoľko dopravných nehôd a škodových udalostí. SHMÚ vydal pred poľadovicou výstrahu, ktorá platí pre celý Žilinský kraj.

Trvanie javu: od 7.12.2019 - 12:00 do 8.12.2019 - 07:00

Vo všetkých okresoch kraja sa OJEDINELE očakáva tvorba poľadovice. „Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra - rôzne typy vedenia..). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav.


Vodičov upozorňuje aj polícia

„Upozorňujeme všetkých účastníkov cestnej premávky, že na cestách Žilinského kraja sneží vzhľadom k poveternostným podmienkam sa na cestách tvorí poľadovica. Žiadame účastníkov cestnej premávky o zvýšenú opatrnosť pri riadení vozidiel, dodržiavaní rýchlostí a vzdialenosti vozidiel jazdiacich za sebou,“ uviedlo Operačné stredisko KR PZ Žilina.

Vodiči by sa mali pri aktuálnom počasí riadne venovať vedeniu vozidla a nepodceňovať situáciu. Mnohé úseky, kde platí rýchlosť 70 či 90 kilometrov za hodinu, sú šmykľavé. Od dnešného rána skončilo jedno auto prevrátené na streche v Porúbke, druhé zasa vybehlo na zvodidlá a narazilo do lampy v Budatíne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu