Obyvateľom Slovenska opäť volajú neznáme zahraničné čísla, tentokrát ide o hovory z Gruzínska


Foto: Obyvateľom Slovenska opäť volajú neznáme zahraničné čísla, tentokrát ide o hovory z Gruzínska Foto: Polícia Slovenskej republiky

Polícia dnes 3. decembra informovala, že na slovenské mobilné čísla sa pokúšajú volať neznáme podozrivé čísla zo zahraničia. V priebehu včerajšieho a dnešného dňa sa u viacerých obyvateľov Slovenskej republiky objavili telefonáty hlavne z Gruzínska.

„Naše rady sú vždy rovnaké: nikdy takéto čísla nedvíhajte, nikdy im nevolajte naspäť. Ak vám v zahraničí žije rodina, tak jej čísla určite máte uložené. Ak sa s vami bude chcieť niekto spojiť zo zahraničia (známy, vzdialená rodina), tak by vám poslal esemesku, ak nebudete dvíhať,“ upozorňuje polícia na sociálnej sieti.

V prípade podvodných čísiel hrozí, že sa vám pri spätnom volaní môže výrazne navýšiť faktúra za mobilné služby. Podľa polície ide o sieť zahraničných podvodníkov, ktorí sú takmer nepostihnuteľní. Preto ich hovory ignorujte.

Takmer každý mobilný telefón poskytuje možnosť zablokovať volania z neznámych čísel. Ak sa vám podvodníci neustále snažia dovolať, môžete ich pridať na zoznam nevyžiadaných kontaktov a telefón tak hovory automaticky odmietne. Zároveň môžete o týchto číslach upovedomiť svojho operátora.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky