Policajti chytili za uplynulý týždeň 30 opitých vodičov, v meste Žilina najviac nafúkal 34-ročný muž


Foto: Policajti chytili za uplynulý týždeň 30 opitých vodičov, v meste Žilina najviac nafúkal 34-ročný muž

Polícia venovala aj v 48. týždni tohto roka pozornosť dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky v Žilinskom kraji. Príslušníci zaevidovali na cestách až 30 podgurážených vodičov. Z celkového počtu až 11 nafúkalo nad 1 promile, traja spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. 

Polícia zverejnila aj niekoľko najvážnejších prípadov, ktoré zaznamenala pri vykonaných kontrolách v kraji. Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie.

Okres Žilina

V sobotu 30. novembra po polnoci zastavila policajná hliadka v meste Žilina vodiča vozidla Hyndai Terracan. Pri kontrole sa 34-ročný vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,95 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,98 promile.

V nedeľu 1. decembra 2019 po polnoci zastavila policajná hliadka na miestnej komunikácii v obci Varín vodiča vozidla Opel Astra. Pri kontrole sa 40-ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,82 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,71 promile.


Okres Kysucké Nové Mesto

V sobotu 30. novembra v nočných hodinách spôsobil v obci Radoľa dopravnú nehodu vodič Škody Octavia. 44-ročný vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,02 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,13 promile.

Okres Čadca

V sobotu 30. novembra v neskorých nočných hodinách zastavila policajná hliadka v obci Oščadnica vodiča vozidla Ford Tranzit. 27-ročný vodič (občan Ukrajiny) sa pri kontrole podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,00 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,08 promile.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina