Už zajtra sa o dobrú náladu aj na trati Žilina - Považská Bystrica postarajú zdravotní klauni


Foto: Už zajtra sa o dobrú náladu aj na trati Žilina - Považská Bystrica postarajú zdravotní klauni Foto: ZSSK

Občianske združenie ČERVENÝ NOS Clowndoctors bude už zajtra 3. decembra opäť šíriť dobrú náladu aj na vlakovom spoji medzi Žilinou a Považskou Bystricou. Stane sa tak pri príležitosti Dňa darovania, tzv. Giving Tuesday, kedy zdravotní klauni navštívia choré deti v desiatich nemocničných oddeleniach po celom Slovensku. 

„Prítomnosť zdravotných klaunov vo vlakoch ZSSK sa stala príjemnou a užitočnou tradíciou. Aktivity občianskeho združenia ČERVENÝ NOS sú zamerané na pomoc ľuďom v neľahkej situácii, či už chorým alebo osamelým, pre ktorých je veľakrát ťažké udržať si optimizmus a dobrú náladu. Preto sa do podobných projektov vždy radi zapojíme,“ hovorí Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK. 

„Okrem nemocníc naši klauni často cestujú aj na rôzne workshopy a vzdelávacie semináre, či už tu na Slovensku alebo do Medzinárodnej školy humoru vo Viedni. Vzdelávanie a rozvoj sú totiž pre naše poslanie nevyhnutné,“ približuje činnosť združenia umelecký riaditeľ Pavel Mihaľák.

Cestujúci budú môcť klaunov stretnúť 3. decembra 2019 na týchto spojoch v Žilinskom kraji:

R 602 Čingov (Žilina 09:20 – Považská Bystrica 09:41)
R 603 PSS Lišiak (Považská Bystrica 10:19 – Žilina 10:40)

Zdravotní klauni navštívia choré deti v desiatich nemocničných oddeleniach. Zdroj: ZSSK


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ZSSK