Muž pri Rajci unikal hliadke a havaroval, v krvi mal 2,83 promile!


Foto: Muž pri Rajci unikal hliadke a havaroval, v krvi mal 2,83 promile!
Galéria: 5 fotiek

Podgurážený vodič zavinil v nedeľu 1. februára vo večerných hodinách dopravnú nehodu medzi obcami Rajec a Ďurčiná. 30 ročný muž, po tom čo požil alkoholické nápoje, si sadol za volant VW Golf. Počas jazdy od mesta Rajec do obce Ďurčiná vozidlo spozorovala policajná hliadka. Vodič na znamenie na zastavenie nereagoval a zvýšenou rýchlosťou pokračoval ďalej.

Následne sa počas jazdy na vozidle zdvihla predná kapota v dôsledku čoho prešiel do protismeru, kde narazil do stojacej Škody Felícia. Po náraze prešiel vodič VW Golf mimo cestu na zasneženú časť poľa. Následne sa vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,36 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,83 promile. Ďalej policajti zistili, že 30 ročnému Martinovi bol právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá rozsudkom OS v Žiline.

Poverený príslušník PZ 30 ročného Martina obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v jednočinnom súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia.  Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na dva roky. 

zdroj: KR PZ




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu