Partia Žilinčanov plánuje zorganizovať mimoriadny vlak na trhy do Budapešti, teraz zisťujú záujem


Foto: Partia Žilinčanov plánuje zorganizovať mimoriadny vlak na trhy do Budapešti, teraz zisťujú záujem Foto: ilustračné - pixabay.org

So zaujímavým nápadom prišla skupina kamarátov a kolegov zo Žiliny - počas decembra chcú zorganizovať vlastný vlakový zájazd na trhy do Budapešti, hlavého mesta susedného Maďarska. Na rozdiel od Bratislavy, Prahy či Viedne, na trhy v maďarskej metropole sa nedostanete štandardným priamym spojom. A práve ten chcú na sobotu 21. decembra 2019 objednať v prípade, že bude dostatočný záujem:

„Budapešť sme si zvolili, nakoľko zo severnej časti Slovenska sa tam neviete vlakom priamo dostať, majú veľmi prijateľné ceny ako na trhoch tak aj v obchodoch, na rozdiel od Bratislavy, Prahy alebo Viedne. Sú to zároveň jedny z najkrajších Vianočných trhov v Európe,“ uviedol Daniel, jeden z organizátorov. Predbežný odchod mimoriadného spoju by mal byť zo Žiliny približne o 8:00, príchod je stanovený na 22:00.

Zastávka v Budapešti by bola v rozmedzí 4 až 5 hodín, vlak je možné zabezpečiť v prípade, že sa nájde aspoň 450 cestujúcich. Každý zakúpený lístok bude mať pridelené miesto, čím viac je záujemcov, tým nižšia bude cena.

Cena spiatočného lístku závisí od počtu cestujúcich, zo Žiliny bude maximálne 40 eur


Už dnes sa o spoj zaujíma približne 200 ľudí, no väčšinou ide o obyvateľov Galanty, Šale, Nových Zámkov, Komárna a blízkeho okolia. Aj tadiaľ by mal mimoriadny spoj prechádzať. 

Celý zájazd chcú zorganizovať súkromné osoby, cena bude odrážať náklad a pre jedného cestujúceho zo Žiliny by mal lístok stáť maximálne 40 eur. Platiť budú záujemcovia na základe rezervácie cez internet a zálohovej faktúry. Dátum je posledná sobota pred Štedrým dňom, kedy už bude väčšina z nás vo vianočnej nálade.

„Program je individuálny. Každý cestujúci dostane informačný leták ako sa vie najrýchlejšie dostať zo stanice do najnavštevovanejších častí mesta, najväčších obchodných centier a podobne. Tí, ktorí budú chcieť ísť priamo na vianočné trhy, môžu ísť so mnou a s kolegami, ktorí mi pomáhajú s organizáciou priamo zo stanice peším presunom (cca 20min) alebo metrom (cca 7min) na námestie,“ doplnil za organizátorov Daniel Šuhaj.

Bližšie podrobnosti budú známe tento týždeň, pre viac informácií sledujte udalosť na https://www.facebook.com/events/546799099452021/ alebo napíšte na mimoriadnyvlak@hotmail.com


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu