Vodiči nepreceňujte svoje schopnosti a rešpektujte sa, nehodovosť je vysoká


Foto: Vodiči nepreceňujte svoje schopnosti a rešpektujte sa, nehodovosť je vysoká

Obzvlášť v zimných mesiacoch a za posledné dva týždne sa stalo niekoľko desiatok nehôd a škodových udalostí, ktoré boli spôsobené nepozornosťou, nerešpektovaním iných vodičov, dopravného značenia alebo porušením predpisov. Polícia neustále vyzýva vodičov, aby dbali na zvýšenú pozornosť, venovali sa riadeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke.

Sneh na vozovke je pre mnohých vodičov nočná mora a tak jazdia veľmi opatrne a pomaly. Existuje aj druhá skupina vodičov, ktorým pomalá jazda ostatných vozidiel prekáža. Títo sú potom nervózni, blikajú, trúbia a nemajú pochopenie voči ostatným. Takéto situácie ich mnohokrát lákajú porušovať predpisy a predchádzať tam, kde to je nebezpečné, alebo zakázané. Výsledok neuváženého konania, alebo preceňovania svojich schopností môže viesť k spôsobeinu dopravnej nehody.

Polícia vyzýva vodičov, aby sa na cestách navzájom rešpektovali, správali sa disciplinovane, ohľaduplne, dodržiavali dopravné predpisy a nepreceňovali svoje schopnosti. Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu