Na uhasenie požiaru v Kysuckom Novom Meste použili 11-tisíc litrov vody, zásah komplikovali výbuchy


Foto: Na uhasenie požiaru v Kysuckom Novom Meste použili 11-tisíc litrov vody, zásah komplikovali výbuchy Foto: HaZZ Žilina

V utorok 26. novembra 2019 došlo krátko po 17:00 hod. k požiaru opustenej budovy v Kysuckom Novom Meste. Požiar zachvátil prízemie budovy nedostavanej plavárne na Nábrežnej ulici. V objekte sa v tom čase nachádzalo niekoľko osôb, hasiči vyviedli dvoch mužov von, tretí vyšiel sám.

Osoby z budovy boli odovzdané do opatery záchrannej zdravotnej službe. Štvrtý muž, ktorý sa nachádzal v objekte, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Hasiči prehľadali celé stavenisko i jeho okolie, ale žiadne ďalšie osoby už nenašli.

Pri požiari zasahovali príslušníci HaZZ z Kysuckého Nového Mesta, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči z Kysuckého Nového Mesta. Hasenie požiaru komplikovalo viacero explózií propán-butánových fliaš nachádzajúcich sa vo vnútri budovy.

Požiar bol uhasený pred devätnástou hodinou večer, pričom na jeho uhasenie sa použilo približne 11-tisíc litrov vody. Hasiči museli zasahovať v dýchacích prístrojoch. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ Žilina