FOTO: Na Bôriku už Žilinčania využívajú novú tartanovú dráhu, skate park aj workout ihrisko


FOTO: Na Bôriku už Žilinčania využívajú novú tartanovú dráhu, skate park aj workout ihrisko
Galéria: 36 fotiek

Časť športového areálu medzi Hlinami a Solinkami (ulice Bôrická a Oravská cesta) je už zrevitalizovaná, na mieste pribudol skate park, workout ihrisko a v Žiline vôbec prvá vynovená bežecká dráha. Tartanový okruh má 225 metrov, jeho súčasťou je aj stometrový rovný úsek. 

Aj keď úplne ukončenie revitalizácie by malo nastať až v budúcom roku, už dnes skate park či dráhu využívajú športovci. Mesto musí ešte vyriešiť osvetlenie či zemné práce, v časti areálu sú ešte voľné plochy pre ďalšie využitie: 

„Kompletne bola vynovená bežecká dráha, ktorá je s dĺžkou 225m prvou plnohodnotnou tartanovou dráhou na území mesta. Ďalej vznikol jedinečný skate-park, vedľa neho je umiestnené workoutové ihrisko od Econtra s hrazdami, bradlami, betónovými blokmi, či drevenými kmeňmi. V areáli nám ešte ostali voľné plochy, ktoré by sme chceli použiť na multifunkčné ihrisko a stále hľadáme aktivitu, ktorá by prilákala viac dievčat,“ spresnil viceprimátor Vladimír Randa.


Ako dodal, mesto je otvorené tipom na využitie týchto plôch. Celkové náklady na zhotovenie skateparku a workout parku sú približne vo výške 270-tisíc eur, bežecká dráha stála bezmála 140-tisíc eur. 

Vznikom bežeckej dráhy na Oravskej ceste obnova atletických plôch v Žiline nekončí, začiatkom novembra sme informovali, že Žilinská univerzita v Žiline získala dotáciu vo výške 400 tisíc eur na projekt rekonštrukcie atletického štadiónu, ktorý sa nachádza na Veľkom Dieli. Tu vznikne plnohodnotný 400-metrový ovál. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu