Polícia zaevidovala v Žilinskom kraji za týždeň 43 opitých vodičov, kamionista nafúkal 2,92 promile


Foto: Polícia zaevidovala v Žilinskom kraji za týždeň 43 opitých vodičov, kamionista nafúkal 2,92 promile Foto: KR PZ Žilina

Polícia v Žilinskom kraji vykonávala kontroly na alkohol u vodičov aj počas 47. týždňa roku 2019. Príslušníci počas výkonu služby odhalili až 43 vodičov motorových vozidiel, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu.

Celkom 27 vodičov malo pozitívnu skúšku s výsledkom nad jedno promile, zvyšných 16 vodičov nafúkalo do jedného promile. Piati vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu.

Najviac nafúkal vodič nákladiaka, ktorý jazdil po Liptovskom Mikuláši. Pozornosť policajnej hliadky upútal v podvečerných hodinách, keď viedol nákladné motorové vozidlo Mercedes-Benz s prívesom po ulici 1. mája a pri manévrovaní zablokoval jazdný pruh.

Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,40 mg/l čo je v prepošte 2,92 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu.  V súčasnosti je už 57-ročný vodič z Rimavskej Soboty obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ spresnil Radko Moravčík, hovorca KR PZ v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina