FOTO: Po domových prehliadkach obvinila polícia 26-ročného Erika a 72-ročného Alojza


FOTO: Po domových prehliadkach obvinila polícia 26-ročného Erika a 72-ročného Alojza
Galéria: 5 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Policajti v Čadci vykonali v uplynulých dňoch tri domové prehliadky pre podozrenie z trestného činu nedovoleného ozbrojovania. Pri prehliadkach našli a zaistili strelné zbrane a strelivo. Vyšetrovateľ už v prípade obvinil dve osoby.

„Zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 26-ročného Erika a 72-ročného Alojza,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Podľa informácií polície mal 72-ročný dôchodca v roku 2018 niekoľkokrát požičať dlhú strelnú zbraň - opakovaciu guľovnicu, ktorú mal v legálnej držbe aj s presne nezisteným počtom nábojov 26-ročnému Erikovi, napriek tomu, že nebol držiteľom zbrojného preukazu. Mladý muž mal následne so zbraňou loviť divú zver.

„Tento zbraň prechovával v mieste bydliska. Následne mal 26-ročný Erik zbraň použiť na lov divej zveri. Po ulovení mali na mieste zver rozobrať a mäso si podeliť. Obvinený 26-ročný Erik mal bez povolenia loviť divú zver aj v septembri tohto roku.“ spresňuje polícia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina